Wednesday 27 February 2013

Lounasta

 Olen todella laiska tekemään soseita pojalle.
Mutta koska vauvojen valmiiden ruokien tarjonta on täällä mielestäni todella huono, on ollut pakko itse keitellä porkkanoita ja perunoita. Kaikenlaisia hedelmä- ja vihannessoseita on hyllykaupalla, mutta sitten "kunnollista" ruokaa ei olekaan kuin paria laatua. En tiedä tekevätkö äidit täällä vauvojen soseet itse vai elävätkö vauvat tälläisellä ravinnolla. Tämä on mielestäni aika ihmeellistä, sillä aikuisille on olemassa vaikka minkälaista einestä. Meillä poika on nyt syönyt jo aika paljon samaa ruokaa kuin muutkin (vaikka hampaita ei ole vieläkään tullut) sillä kunnollista purkkiruokaa ei ole. 


Kouluruokailua ei täällä myöskään ole. Joissakin kouluissa on kanttiini, josta oppilaat saavat ostettua ruokaa. Eikä tämä ruoka ole suomalaista kouluruokaa lähelläkään vaan tyyliin pizzaa tai salaattia. Lasten mukaan on siis joka päivä pakattava mukaan lounaslaatikko. Olen joka päivä saman ongelman edessä: Mitä laittaisin lounaaksi? Kun ei sitä voileipiä jaksa päivästä toiseen syödä. Olen myös aika laiska tämän asian kanssa, ja samat lounaat kiertävät viikosta toiseen. Jos olisi aikaa ja energiaa voisi tähän asiaan panostaa oikein kunnolla, mutta mutta...

Yritän pitää lounaat aika terveellisinä. "Pääruokana" on joko keittoa, nuudeleita tai leipää. Lisänä laitan aina jotain hedelmää. Sitten myös jotain muuta kuten jogurttia, crackers, keksejä, juustoa tms. Lasten mielestä lounaat ovat tylsiä, kavereilla on kuulemma aina jotain hyvää. Jos jollakin on hyviä vinkkejä mitä muuta voisi laittaa, niin mielelläni kuulisin!

Tomaattikeittoa, omenaa, täysjyvä-crackers ja vettä.

3 comments:

  1. Älähän suotta stressaa soseittein kanssa! Aina voi yrittää olla vielä vähän parempi äiti...sinä olet jo superhyvä! Niin, ja ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella; suomalaiset koululaiset olisivat ikionnellisia, jos ei tarvitsisi syödä kouluruokaa vaan saisi ottaa omat eväät joka päivä...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hupsaa... Vahingossa poistin kommentin vaikka piti vastata, kylla on todellakin vaikeaa loytaa terveellista lounasta kun ei viitsi samoja joka paiva. Ja lastenkin toiveita pitaa yrittaa joskus kuunnella.

      Delete