Monday 11 February 2013

Haaste: viikon menu

Sain Kalamuijalta kivan haasteen kuvata viikon ajan meillä syödyt ruuat. 
Tässä siis viime viikko ruokakuvina :)

(Anteeksi huonot kuvat, syömisen aikaan ei ole enää päivänvaloa ja kuva piti räpsäistä nopeasti ennen kuin ruoka katosi parempiin suihin.)


Sunnuntaina tuli tv:stä Super Bowl. Ja vaikka meillä ei tätä lajia tv:stä seuratakaan, pitää tämä finaali aina katsoa. Mies on nuorempana itse pelannut amerikkalaista jalkapalloa, joten kiinnostusta riittää. Super Bowliin kuuluu monen tunnin pelin katsomisen lisäksi hyvä ruoka, joten "piti" meidänkin sitten hakea pizza. (Tosin tuohon pizzan hakureissuun meni niin kauan, että olin siinä ajassa jo tehnyt ruuan valmiiksi :)





Pojan annos. Kukkakaalia ja linssi-tomaatti-vihannesmössöä.


                                Sunnuntaina syötiin sitten illemmalla uunissa paistettua kanaa ja paistettua riisiä.

Maanantaina syötiin lihakeittoa.


Tiistaina syötiin tilapia-kalaa ja spagettia kerma-tomaattikastikkeessa. Tätä oli niin iso satsi, että syötiin samaa myös keskiviikkona.


Torstaina tein lihakastikkeen.


Ja sitä syötiin perunamuusin kanssa.


Perjantaina syötiin samaa kastiketta riisin kanssa. Teen yleensä ruokaa aina ison kattilallisen, ja sitä syödään 2-3 päivää. Näin pääsee helpommalla, kun joka päivä ei ehdi laittamaan ruokaa.


Lauantaina oli todella kiireinen päivä. Ja syötiin...yllätys yllätys...sen lihakastikkeen loput paistetun riisin joukossa.


Jälkiruokaa ei meillä ollut tällä viikolla ollenkaan, eikä yleensäkään kovin usein. 

Tälläistä meidän arkiruoka suunnilleen on, nopeasti tehtyä eikä mitään erikoista. Meillä ei syödä ollenkaan eineksiä, vaan kaikki tehdään alusta asti. Joskus innostun laittamaan ruokaa oikein pitkän kaavan mukaan, sillä oikeasti tykkään ruuanlaitosta. Tosin tällä hetkellä poika pitää huolen siitä, että hellan ääressä ei kauan seisota.

Lähetän haasteen eteenpäin Toinen koti -blogille ja Katjalle.

Haaste kuuluu näin:

- kuvaa viikon ajan kaikki tekemäsi ruoat (jos et muista kuvata niin mainitse päivän kohdalla mitä teit)
- jos ruoka on tosi herkku ja haluat jakaa reseptin niin hyvä juttu:)
- 7 ruokaa siis ja lisäksi vinkki johonkin helppoon jälkkäriin "Viikon vinkki"
- kerro keneltä haasteen sait ja jaa haaste vapaasti ainakin viidelle blogiystävällesi.
- laita postauksen otsikoksi: Haaste: viikon menu

3 comments:

  1. Wau:) Kiva kun tartuit haasteeseen ja noin hyvin olit muistanut kuvata ruokanne. Toi on tosi järkevää tehdä ruokaa iso satsi ja syödä sitä sitten ainakin pari päivää. Vaikka ruoanlaitto kivaa onkin niin arjen muut kiireet pitävät huolen siitä, että joskus on kiva päästä helpolla. Ja hatunnosto tuosta, että teet kaikki ruoat itse alusta loppuun. Niin mäkin täällä NOrjassa. Suomessa varmasti sortuisin ostamaan joskus valmisruokia:) Voi kun olis päässyt maistamaan. Toi lihajuttu ja paistetturiisi, nam:)

    ReplyDelete
  2. Wau:) Kiva kun tartuit haasteeseen ja noin hyvin olit muistanut kuvata ruokanne. Toi on tosi järkevää tehdä ruokaa iso satsi ja syödä sitä sitten ainakin pari päivää. Vaikka ruoanlaitto kivaa onkin niin arjen muut kiireet pitävät huolen siitä, että joskus on kiva päästä helpolla. Ja hatunnosto tuosta, että teet kaikki ruoat itse alusta loppuun. Niin mäkin täällä NOrjassa. Suomessa varmasti sortuisin ostamaan joskus valmisruokia:) Voi kun olis päässyt maistamaan. Toi lihajuttu ja paistetturiisi, nam:)

    ReplyDelete
  3. Kiitos haasteesta! Pitääkin muistaa kuvata ruokia :)

    ReplyDelete