Tuesday, 19 February 2013

Family Day

Eilen täällä oli siis yleinen vapaapäivä, Family Day, eli perhepäivä.

Tätä vapaapäivää vietetään vain neljässä Kanadan provinssissa, ja asumme yhdessä näistä onnekkaista paikoista. Miksi tälläinen vapaapäivä on sitten olemassa? Siihen ei varmasti ole muuta syytä kuin että päättäjät ovat huomanneet, että vuoteen tarvitaan vielä yksi vapaapäivä. Ja kaikki varmasti haluavat viettää enemmän aikaa perheensä kanssa, eli tehdään tästä perhepäivä :)

Tänä päivänä on siis melkein pakollista tehdä jotain yhdessä koko perheenä. Kaupungissa oli järjestetty paljon erilaista tapahtumaa ja toimintaa. Ainut huono puoli tässä on tietysti se, että koska kaikki ovat liikkeellä yhtä aikaa, niin joka paikka on täynnä. Viime vuonna teimme sen virheen, että menimme kylpylään perhepäivänä. Jonoa oli ulos asti ja ihmisiä pääsi sisään sitä mukaan, kun joku toinen tuli ulos, sillä kylpylä oli kapasiteettiaan myöten täynnä. Kivaa meillä oli kyllä, mutta tänä vuonna jätettiin suosiolla tälläiset paikat välistä.

Päätimme sitten mennä meidän asuinalueemme luistinradalle järjestettyyn lastentapahtumaan. Siellä oli ilmainen barbeque, askartelua, poroja, joita lapset saivat taluttaa sekä tietysti luistelua. Ulkona oli noin - 15 astetta pakkasta, joten parin tunnin päästä jouduin houkuttelemaan lapset kotiin, kun olin itse aivan jäässä. Kylmyys ei muita näyttänyt haittaavan, hulluja nämä kanadalaiset :)Paikalla oli runsaasti ihmisiä, tämä kuva on otettu ennen tapahtuman alkua

Onneksi tuli lämmitti edes vähän

Lopuksi vielä sellainen uutinen, että poika oppi kävelemään! Hän oli siis 9 kuukautta ja yhden viikon ikäinen ensimmäiset askeleet ottaessaan. Nyt menee jo monta metriä kerrallaan. Hän muistuttaa pientä ankanpoikasta, joka on juuri kuoriutunut munasta, kun välillä menee jalat vielä solmuun :)

2 comments: