Wednesday, 6 February 2013

Lukutoukat


Meidän perhe on kirjaston vakioasiakkaita. Calgaryn kirjasto on todella panostanut asiakasystävällisyyteen, ja siellä on aina kiva käydä. Valikoima on todella suuri. (Ainut mitä sieltä puuttuu on suomenkieliset kirjat. Mutta kaikkea ei voi saada :) Lisäksi kirjastossa järjestetään monenlaista ilmaista ohjelmaa. On satutunteja, esikoululaisten kerhoja, lasten ja aikuisten lukupiirejä, äiti-lapsi tapaamisia, englannin kielen keskusteluryhmiä sekä kaikenlaisia sekalaisia kursseja. Kirjastokortista pitää maksaa 20 dollaria vuodessa per perhe, mutta se on pieni hinta verrattuna siihen, mitä kaikkea tuolla rahalla saa.

Me käydään kirjastossa yleensä kerran viikossa ja kotiin kannetaan kassi (tai kaksi) kaupalla kirjoja. Itselläni ei ole valitettavasti aikaa lukea, mutta lapset lukevat senkin edestä.

Tässä on esikoisen pino. 


Kuka arvaa, mikä sarjakuva on kyseessä? Nämä sarjakuvat on meillä luettu kymmeniä kertoja.


Kirjastosta löytyi sattumalta aito ja alkuperäinen muumi-sarjakuva. Pakotin esikoisen lukemaan tämän vaikka hän oli mielestään liian vanha tätä lukemaan. Eikö se kuulu yleissivistykseen :)


Seuraavat kirjat olen hankkinut kotiin Ruotsissa ja Suomessa käydessäni. Kyllähän se melkein niin on, että maailman parhaimmat lastenkirjat tulevat Ruotsista!

Tämä on ehkä ihanin kirja ikinä...


Tyttöjen suosikki


Tämä kirja saa lapset nukkumaan. Toimi ainakin esikoisen kohdalla, häntä ei pienenä meinannut saada iltaisin sänkyyn. Suomeksi lukeminen on meillä jostain syystä  vähän jäänyt. Yritän korjata tilanteen pojan kanssa.


Klassikko.


Tytöt ovat ihastuneet myös Dr. Seussin kirjoihin. Ja onhan ne ihan hauskoja, tosin äidillä meinaa mennä kieli solmuun näitä lukiessa.


2 comments:

  1. Kirjavalikoima näyttää hyvältä! Ja vanhat tutut ovat mukana! Nuo Dr.Seussin kirjat ovat oudompia, en tiedä onko niitä suomennettu? Hyvää ystävänpäivää!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. luulisin että ei ole suomennettu, kirjojen kieli perustuu aivan englannin kielen riimeihin ja sointuvuuteen. Suomeksi koko sisältö pitäisi muuttaa.

      Delete