Tuesday, 12 February 2013

Retkellä omassa kodissa

Meillä on yläkerran makuuhuoneissa "ihana" kokolattiamatto, jota on mahdoton pitää puhtaana lasten jäljiltä. Saimme viimeinkin aikaiseksi kysyä paljonko sen pesettäminen maksaisi. Koska hinta oli kohtuullinen, tultiin sitä eilen pesemään. Meille vakuutettiin, että matto kuivuu noin kahdessa tunnissa. En tiedä tekivätkö he jotain väärin vai mistä on kyse, mutta nyt pian 24 tunnin päästä se on vieläkin kostea.

Emme siis voineet nukkua makuuhuoneissa vaan kannettiin kaikkien patjat olohuoneen lattialle. Illalla sitten ajattelin, että on tämäkin tavallaan pieni irtiotto arjesta. Lapsilla oli kivaa ja tuntui, kuin olisimme kylässä omassa kodissamme. Eli jos arki tuntuu liian kaavamaiselta päivästä toiseen niin koko perhe vain olohuoneen lattialle nukkumaan :)


Mustalaisleiri tänä aamuna.


Pohjanmaalta kotoisin. (Kiitos täti paidasta, se sai nyt jo kolmannen käyttäjän)

Tänään on "pancake Tuesday" ja lapset saavat pannukakkuja aamiaiseksi koulussa. On siinä kova työ opettajilla paistaa pannukakkuja 200 lapselle... Huomenna heillä on koulussa tuhka-keskiviikon jumalanpalvelus, josta alkaa paasto pääsiäiseen asti. Katolisessa koulussa saa nämä asiat vähän niinkuin "kaupan päälle". Meillä on yleensä lapset päättäneet yhden asian, josta luopuvat paaston ajaksi. Se voi olla joku ruoka tai huono tapa. Ja hyvin he ovat lupauksensa pitäneet, enemmän tahdonvoimaa tarvitaan meiltä aikuisilta :)

No comments:

Post a Comment