Tuesday, 4 February 2014

Positiivinen energia

Lauantaina oli "positiivinen energia"-päivä. Päätin heti aamusta, että positiivisella energialla päivästä tulee varmasti kiva, eikä tarvitse kuluttaa aikaa turhaan negatiiviseen murehtimiseen. Ja nyt oltaisiin myös tehokkaita. Motolla "kun kaikki auttaa, ollaan nopeasti valmiita" pääsee pitkälle.

Tehokkuudesta huolehti myös poika, joka heräsi 5.30. Kaikki olivat aamupalalla jo kahdeksalta. Aamupalaksi päätin tehdä jotain uutta herkkua tämän edessä olevan positiivisen päivän kunniaksi. Mielessä oli jo pitkään ollut kaurapannukakut, mutta juuri sitä energiaa ei ikinä ollut löytynyt niiden tekemiseen. Ja kyllä kannatti. Nämä olivat aivan suussa sulavia. Siis hyvä alku päivälle. Lapsetkin pääsivät päivän tunnelmaan mukaan ja olivat aivan yltiöpositiivisia.


Sitten olikin aika ryhtyä itse toimeen. Pannukakkujen tuoma positiivisuus alkoi jostain kumman syystä hieman rakoilla. Esikoiselle tuli yhtäkkiä kauhea päänsärky, kun piti ruveta siivoamaan omaa huonettaan. Muut tytöt kinastelivat siitä, kumpi saa kerätä nallet ja kumpi legot. Mutta nämä pienet vastoinkäymiset eivät saaneet lannistaa, vaan positiivisen mielin kannustin lapsia. Muistakaa: Tänään on positiivisen energian päivä!

Itse sain perjantailta jääneiden tiskien tiskaukseen apupojan. Ja mikä onkaan hauskempaa kuin tiskata tälläisen iloisen 20-kuukautisen pojan kanssa. Mitä siitä, että tiskaus kestää kolme kertaa kauemmin ja lattia on täynnä vettä. Pojan motto oli "minä itse, äiti ei saa koskeakaan näihin tiskeihin". Laatuaikaa parhaimmillaan.


Hyvinhän se siivous sitten eteni. Poika päätti myös kantaa kortensa kekoon tähän positiiviseen päivään ja päätti, että ainoa oikea tapa siivota on isän kenkiä käyttämällä. Niin ne juuri pestyt lattiat pysyvät puhtaana, kun niillä kävellään ulkokengillä. Positiivista: Taisin hetkeksi itsekin unohtaa sen positiivisen energian tässä kohdassa.


Mutta kuinka ollakaan kello 12.08 oli koko talo siivottu. Nyt oli aika viedä esikoinen tanssiharjoituksiin ja poika päiväunille. Sittenhän on vielä koko päivä aikaa tehdä vaikka mitä!


Päätimme pitkästä aikaa lähteä kirjastoon. Samalla matkalla sain uusittua kuntosali-ja uimahallikorttimme. Sekä käytyä korjauttamassa monta viikkoa rikki olleet esikoisen silmälasit ja varattua aika näöntarkastukseen. Mitä kaikkea sitä saakaan aikaiseksi vain positiivisen energian voimalla!
Kirjastossa poika sai itkukohtauksen, kun oli aika lähteä. Kuinka sitä onkaan aina ennen säälien katsonut julkisilla paikoilla huutavia lapsia ajatellen "ei meidän lapset vaan...". Siis ennen kuin poika tuli uhmaikään. Positiivista: Nyt voin itsekin kokea tämän, eikä tarvitse enää muiden lapsia sääliä.

Sitten vielä kaupan kautta kotiin. Kuten arvata saattaa lapset olivat aika väsyneitä ja nälkäisiä. Positiivista: Kauppaan ei tarvitse enää mennä ennen ensi viikonloppua.


Kotiin tulimme kello 17.30. Kun ruoka oli tehty, lapset syötetty ja kylvetetty ja kun vihdoin tytötkin nukahtivat olin aika väsynyt. Kyllä tälläinen positiivisen energian päiväkin vaatii energiaa. Mutta siis positiivista sellaista. Ja kaikesta huolimatta oli kiva päivä. Harmi vaan ettei tätä energiaa riittänyt enää sunnuntaille. Mutta ei siitä sen enempää...

5 comments:

 1. Hyvä Inkku! Hyvä siskot ja veli! Laitoin teille ystäväpäiväpaketin postiin viime viikolla...toivottavasti se ehtii. NYT on kyllä kova ikävä teitä.

  ReplyDelete
 2. Huh! Tuollaisten päivien päätteeksi voi aika hyvillä mielin kaatua sänkyyn :) Kiva nähdä vilahduksia teidän arjesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä! Ja huom! osa tekstistä on kirjoitettu hieman sarkastisesti kuten varmaan voi arvata :)

   Delete
 3. Kiitos hyvästä kaurapannariohjeesta! Testattiin tänäaamuna!

  ReplyDelete