Monday, 10 February 2014

11 asiaa

Sain Amerikantädiltä aurinkoisesta Kaliforniasta haasteen. Kiitos vain, näihin on aina kiva vastata! Ja samalla voi muistella ala-asteaikaisia ystäväkirjoja. Harmi kun niitä ei ole enää tallella. Olisi mielenkiintoista nähdä mitä sinne oikein kirjoiteltiin... mutta tämä haaste menee siis näin:

* tell 11 facts about yourselfanswer the 11 questions asked by the person who invited youcome up with 11 questions for the new participants*  select 11 new bloggers for the challenge and of course,  thank the person who invited you, and let the lucky 11 know they have questions waiting for them. Oh, and you can’t tag the person who challenged you.

Ja tässä 11 aivan satunnaista asiaa itsestäni:

1) Olen ollut neljä kertaa raskaana, mutta en ole kertaakaan elämässäni ostanut yhtäkään äitiysvaatetta. Tosin loppuraskaudesta eivät housun napit enää menneet kiinni, mutta sen sai hyvin peitettyä pitkällä paidalla :) En myöskään lihonut raskauksien aikana, ja kaikki entiset vaatteet menivät taas hyvin päälle kahden kuukauden jälkeen. Tästä saan kai kiittää hyviä geenejäni sillä en tehnyt tämän eteen mitään...imetyskin taisi kyllä auttaa asiaa.

2) Minulla on ollut ajokortti 15 vuotta, mutta en osaa tehdä taskuparkkia. Kerran siis sen osasin silloin 19-vuotiaana ajokokeessa. Sen  jälkeen en ole sitä kertaakaan tehnyt enkä edes yritä. Kun muutin Kanadaan minun piti tehdä sekä teoria- ja ajokoe uudelleen saadakseni kanadalaisen ajokortin. Kummatkaan eivät menneet ensimmäisellä kerralla läpi (Huonoa tuuria...miksi ajokokeessa juuri minun eteeni piti tulla pitkä rekka, jonka takia valot ehtivät vaihtua keltaiseksi...). Olen mielestäni silti todella hyvä kuski :)

3) Minulla on "makeanhimokausia". Voin olla monta kuukautta syömättä mitään makeaa eikä sitä edes tee mieli. Mutta joskus tulee kausia, jolloin on aivan pakko saada suklaata. Onneksi nämä kaudet kestävät vain pari päivää. Tässä talossa kun on aika vaikeaa ostaa suklaata vain itselleen ja piilottaa se johonkin myöhempää varten. 

4) Olen ollut niin monessa eri työpaikassa ja ammatissa, että voin valikoida cv:seen aina vain ne työt, joista on hyötyä hakemaani paikkaan. Työkokemusta on postinjakajasta tutkimusanalystiin ja kaikkea sen välillä.

5) Lempiruokiani ovat uunilohi ja perunamuusi sekä janssoninkiusaus. Tosin teen näitä vain noin kerran vuodessa. Ehkä siksi ne ovatkin lempiruokiani, koska niihin ei ole ehtinyt kyllästyä.

6) Kaikki lapseni ovat syntyneet eri kaupungeissa. Kolme heistä jopa eri maissa.

7) Olen ollut aina hyvä liikunnassa ja harrastin pitkään kilpauintia. Olin myös valmentajana vähän aikaa, kunnes yliopisto-opinnot veivät liikaa aikaa.

8) En osaa käyttää sormuksia. Kihla- ja vihkisormusta yritin pitää jonkin aikaa, mutta ne ovat olleet laatikoissaan viimeiset 7 vuotta.

9) En ole käsityöihminen. Ala- ja yläasteella valitsin käsitöiden sijaan veiston. Eli osaan sorvata mutten virkata. No, napin osaan kuitenkin ommella.

10) Osaan viittä eri kieltä ja välillä harmittaa etten pääse käyttämään näitä kaikkia. 

11) Haluaisin matkustella enemmän. Maailmassa on vielä niin monta paikkaa näkemättä. Haaveissa on siis lottovoitto. Mutta ensin pitäisi varmaan alkaa lottoamaan.

Ja sitten vastauksia kysymyksiin:

1) Paras dieetti:
 Hehe, olen varmasti maailman paras vastaamaan tähän kysymykseen, kun en ole päivääkään ollut dieetillä. Mutta mielestäni paras tapa laihtua on ottaa järki käteen ja back to basics. Eli tee ruoka alusta asti hyvistä ja terveellisistä raaka-aineista. Vältä ravintoloissa syöntiä. Ja liikuntaa tietysti myös.

2) Top 3 kosmetiikkatuotetta tai ihonhoitovinkki:
 Top kolmea ei ole, en ole vielä löytänyt sitä täydellistä tuotetta itsekään. Suomessa ostin aina Lumenen kasvovoidetta (olisiko ollut joku päivävoide tms,), enkä ole sitä parempaa onnistunut löytämään.

3) Unelmiesi matkakohde:
 Vaikea valita vain yhtä. Maita joissa haluaisin käydä ovat mm. Kenia, Mosambik, Uusi-Seelanti, Peru ja Hawaii (Amerikassa).

4) Teitkö uuden vuoden lupauksia, jos niin mitä ja pitävätkö ne?
 En tehnyt. Olen huono tekemään mitään lupauksia koska unohdan aina mitä lupasin. Mitään kauhean huonoja tapoja minulle ei ole mistä pitäisi päästä eroon (öhöm...)

5) Mikä on kaunein ääni tai sana?
 Kaunein ääni on pienen vauvan tuhina hänen nukkuessaan. Kaunein sana on varmasti sitten äiti tai mommy varsinkin omalta lapselta ensi kertaa kuultuna.

6) Uskotko kohtaloon, eli oletko fatalisti vai uskotko siihen, että omat päätöksesi päättävät pitkälti elämäsi kulun?
Uskon. että kaikki tekemämme päätökset vaikuttavat elämän kulkuun. En siis usko kohtaloon, vaan kaikki on seurausta jostain muusta aiemmin tapahtuneesta.

7) Kissa vai koira?
Olen allerginen kissoille, enkä muutenkaan ikinä voisi kuvitella omistavani kissaa. Koira siis.

8) Mottosi?
Carpe Diem. Se ei pelaa joka pelkää. Läpi harmaan kiven. Siinähän noita oli...

9) Paras vaatteiden nettikauppa?
Nyt täytyy myöntää, etten ikinä osta mitään nettikaupoista. Tämä ei ole mikään periaate vaan yksinkertaisesti ei ole aikaa surffailla nettikaupoissa. En osaa siis sanoa mikä olisi paras.

10) Maukkain jälkiruokaherkku, saa laittaa reseptin:
Jäätelö! Ja jos on enemmän aikaa niin sitten uunijäätelö marengilla ja marjoja.

11) Ja loppuun pakollinen kumman kaa: Matti Nykänen vai Jussi Parviainen?
Piti googlettaa kuka tämä Jussi on kun ei ollut mitään hajua:) Ja hyi hyi... ëikä tuollainen Matin kasarityylikään oikein iske... mielummin olisin sitten vaikka ikisinkku jos vaihtoehdot ovat nämä.

Haastan tähän kaikki tietämäni Kanadassa asuvat suomalaiset blogit, eli JenninMarian ja Annikan.

Ja tässä tulee kysymykset:

1) Mitä tekisit jos saisit 100,000 dollaria ylimääräistä rahaa vain omaan käyttöösi?
2) Jos saisit muuttaa yhden asian Suomesta, mikä se olisi?
3) Samoin jos saisit muuttaa yhden asian Kanadasta, mikä se olisi?
4) Mistä haaveilet?
5) Jos saisit olla jonkin elokuvan päähenkilö, mikä elokuva se olisi?
6) Maailman turhin keksintö?
7) Jos saisit valita vain yhden tv-kanavan, mikä se olisi?
8) Unelma-ammattisi?
9) Olisitko mielummin vuoristokiipeilijä vai syvänmerensukeltaja?
10) Paras lukemasi kirja?
11) Lempivaatteesi?

5 comments:

 1. Kivaa! En minäkään tiennyt sinusta kaikkea... Mutta muuten taitavat olla ystäväkirjasi kyllä jossain kätköissä!

  ReplyDelete
 2. haha määkää en päässyt tota ajotestiä ekalla läpi, tokan ajoin sitte ihan kauhiassa kelissä all season renkailla mutta meni kuitenki läpi, kiitos haasteesta yritän saaha tehtyä kauhian vaikeita kysymyksiä ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo on se kumma kun liikenteessä näkee niin paljon huonoja kuskeja ja sitten tälläiset tosi hyvät autoilijat ei pääse testistä läpi :)
   Ei mitään paineita :)

   Delete
 3. Kiitos haasteesta! Minäkään en päässyt ajotestistä läpi... ja valitettavasti joudun sitten tekemään yhden sijasta kaksi koetta. Ensimmäisen olen tehnyt ja toinen on tehtävä muistaakseni joskus ensi vuonna. Kyllä korpee koska pääsin tuohon toiseen testiin kun oli ajokortti ollut Suomessa 10 v mutta säännöt on tuollaset että jos ei pääse kerralla läpi joutuu tekemään ne molemmat.

  ReplyDelete
 4. Apua, mä en ole edes koettanut ajaa ajokorttia täällä, mutta jos joskus sen teen niin paineitahan tässä tulee..Inhoan kyllä ajamista ainakin täällä Ottawassa yli kaiken :P Eli varmaan ihan hyvä ettei ole sita ajokorttiakaan!

  ReplyDelete