Monday, 20 January 2014

Viikonloppu

Yleisin maanantaisin töissä kysytty kysymys on: Mitä teit viikonloppuna? 
Itse en ikinä pysty vastaamaan tähän kuin ympäripyöreästi: Sitä samaa...

Näin kokopäivätyössäkäyvänä arkea melkein yksin pyörittävänä neljän lapsen äitinä viikonloput menevät ohi aivan liian nopeasti. Lauantaina siivotaan, pestään pyykkiä ja käydään kaupassa. Sunnuntaisin tehdään ruokaa, pestään lisää pyykkiä ja siivotaan mitä edellisenä päivänä ei ehtinyt. Jos tähän päälle pitäisi vielä ajatella jotain aktiviteettia, niin aika stressaavaksi menisi. Kuinka muilla töissäkäyvillä on aikaa tehdä mitään viikonloppuisin? Tietenkin voisi jättää siivoamatta ja syödä ulkona. Tai siivota arkipäivinä. Mutta se ei tulisi onnistumaan. Onneksi lapset kasvavat, ja ehkä jo 4 vuoden päästä tämä arkikin helpottaa. 

Perjantai-iltaisin meillä on tyttöjen tanssitunteja 5-7 välillä, joten jos kotona ei ole mitään edelliseltä päivältä jäänyttä ruokaa niin yleensä käyn nopeasti lähikaupassa. Ruoan on oltava valmista 15 minuutissa. Olisi niin helppoa vain ostaa jotain einestä, mutta yritän pitää periaatteesta kiinni. Usein meillä syödään pastaa tai nuudeliwokkia. Viime perjantaina oli "melkein einestä" eli pussiperunamuusia ja aamiaismakkaroita. Ei mikään terveellisin vaihtoehto, eikä varmasti näytäkään kovin herkulliselta, mutta maistui hyvältä pitkästä aikaa.
Samalla kauppareissulla löysin mannaryynejä! Me ollaan aina Suomessa käydessä ostettu mannaryynejä mukaan, mutta nyt ei enää tarvitse ja lapset saavat mannapuuroa koska vain! Toivottavasti tämä pysyy kaupan valikoimissa pitkään. Nyt on myös yksi syy lisää kannattaa tätä meidän pientä lähikauppaa.


Meiltä lähti viikonloppuna televisio. Olin jo pitkään miettinyt, että eihän sitä tv:tä oikeastaan tarvitse. Itselläni ei ole aikaa katsoa mitään ohjelmia kuin ehkä kerran kuukaudessa. Lapset katsovat tv:tä oikeastaan vain viikonloppuisin, ja silloinkin voi mielummin katsoa elokuvia tietokoneelta. Mies oli se, joka sitä eniten katsoi. Ja päätös tuli häneltä itseltään, kun hän alkoi ajattelemaan mitä kaikkea muuta saisikaan aikaan sillä ajalla, jonka käyttää tv:n katseluun. Esikoinen kyllä alussa vähän protestoi. Mutta hän voi katsoa haluamiansa ohjelmia jouluna saamaltaan tabletilta. Joten tv joutui kellariin. Saa nähdä tuleeko sitä koskaan ikävä. Nyt ainakin tuntuu, että päätös oli oikea.


10 comments:

 1. Kyllä sinäkin vielä saat sitä omaa aikaa, kun lapset vähän tuosta kasvavat. Onko siellä siivoojan käyttäminen kallista? Minullakin viikonloppuisin menee paljon aikaa vaatteiden pesemiseen. Sinähän tiedät,kuinka hitaasti täällä talvisin mikään kuivuu. Olenkin yrittänyt nyt ryhdistäytyä ja pestä koneellisen joka toinen päivä. Rupesi niin tympimään, kun talo oli viikonloppuisin kuin lippulaiva. Vaatteita kuivamassa vähän siellä sun täällä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos kun muistutit tuosta Irlannin pyykinpesusta....tämähän tuntuu nyt vähän liiankin helpolta, kun vaatteet kuivuvat yhdessä yössä :)
   Tuota siivoojaa olen ajatellut, mutta varmasti joutuisin siivoamaan sitä siivoajaa varten, meillä on aina kauhea kaaos, leluja ympäri lattiaa ym, joten siitä pitäisi varmasti maksaa jotain raskaan työn lisää :)
   Ja onneksi siis lapset kasvavat ja aika menee nopeasti! Vaikka sitten voi tulla ikävä näitä aikoja kun lapset ovat pieniä (ehkä....)

   Delete
 2. Huippulöytö - siis nuo mannaryynit, kiitos vinkistä. Meillä loppuu just viimeinen pakkaus ja olin ajatellut pyytää seuraavaa vierailijaa roudaamaan kilon meille. Nytpä ei tarvitsekaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. eikö olekin kumma kuinka pienistä asioista voi ulkosuomalainen tulla onnelliseksi :) Täällä hyräillään vain "mannapuuroa ja mansikkaa, juuri oikeenlaista kemiaa..."

   Delete
  2. Neon2;) Kuule, blogissani on sinulle pikkuhaaste...

   Delete
 3. Ai wheatlets on mannaryynejä!! Huippua! En voi etes kuvitella kuinka kreisiä teijän arki onkaan. Sun täytyy laitaa neitit töihin niin ei ole aina niin hirveästi itsellä tekemistä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan saman näköisiä ja makuisia ovat! Löytyi Sobey'sista. En oo Superstoresta edes osannut katsoa tällä nimellä, koska olen aina luullut, että mannaryynejä ei täältä saa.
   Kyllä tytöt siivoaa omat huoneensa, tosin joskus menee enemmän aikaa siihen että heidät saa siivoamaan kuin että tekisi sen itse, mutta periaatteesta en ainakaan esikoisen huoneeseen koske.

   Delete
  2. Inkku, sinä olet aina osannut ottaa sopivan rennosti, tasapainossa epäjärjestys ja järjestys ja ennenkaikkea mielenrauha! Sillä mennään! Elämässäsi on niin monta raidetta ja paljon sisältöä...

   Delete
  3. no sitä sisältöä on kyllä joskus vähän liikaakin...
   .


   Delete
 4. Pitkästä aikaa pääsen lukemaan sun blogia. Oon tänään toisen kerran yksin kotona Atson syntymän jälkeen ja arvostan näitä tunteja yksikseni paljon! Tosin ensin piti laittaa pesukone pyörimään ja imuroida ennen kuin sain istahtaa ja syödä suklaakeksejä rauhassa. Oon miettinyt paljon, miten oon pärjännyt neljän lapsen kanssa niin hyvin kun Atson kanssa tuntuu jo pelkästään välillä rankalta ja nyt on vasta kolme kuukautta takana yhdessä oloa. T:Iiris

  ReplyDelete