Monday, 17 February 2014

Perhepäivä

Täytyy kyllä sanoa, että tämä helmikuun toisena maanantaina pidettävä perhepäivä eli Family Day on nerokas keksintö. Vapaapäivän nimestä johtuen perheet saavat hyvän syyn tehdä jotain yhdessä. Muina yleisinä vapaapäivinä ei ole pakosti velvoitettu tekemään mitään lasten kanssa. Mutta tänä päivänä ei voi olla muita tekosyitä. Hyvä Albertan hallitus, kun keksitte tälläisen vapaapäivän! 

Meillä oli siis pitkä viikonloppu, koska myös perjantaina oli koulusta vapaata ja otin itsekin perjantain vapaaksi. Taas kävi niin kivasti, että sain kauhean flunssan juuri torstai-iltana. Pari päivää meni siis aika koomassa, mutta sunnuntaina aloin olemaan jo ihan hyvässä kunnossa. Olin luvannut lapsille, että mentäisiin uimaan viikonlopun aikana mutta se sitten siirtyi maanantaihin. Maanantaina meidän piti mennä myös Family Day Skate and Barbeque -tapahtumaan, joten kiireinen päivä oli tulossa.


Aamu aloitettiin tuhdilla aamupalalla.

Luistelemassa olimme jo puoli yksitoista aamulla. Tänä vuonna sää suosi ulkoilijoita, aurinko paistoi ja lämmintä oli +4 astetta. Kaikilla oli kivaa. Varsinkin pojalla, joka luisteli hienosti pitkän ajan (ilman luistimia kylläkin).


5v:n taidonnäyte. Tämä luistelukypärä on kulkenut mukanamme ympäri maailmaa. Ostin sen (käytettynä) esikoiselle Tukholmassa, sitten se oli pitkään meillä Irlannissa mukana, vaikka tosin siellä sitä ei olosuhteiden pakosta voitu käyttää kertaakaan. Sitten se pääsi tänne Kanadaan ja nyt se on taas hyvässä käytössä. Kannatti siis säästää. 


Luistelun jälkeen maistui kuuma kaakao ja hot dog.

Kun poika oli nukkunut päiväunet, lähdimme sitten vielä uimaan. Kotiin tulimme kuuden jälkeen illalla, eikä lasten tarvinnut odottaa kauan unta. Huomenna taas kouluun ja töihin...

1 comment:

  1. Kiva että paranit niin nopeasti! Muistan viimevuotisen postauksesi samasta Family Daysta. Silloinkin päivä oli onnistunut ja mukava. Teillä on sentään lunta ja pakkasta...täällä vaan sataa vettä ja maa on vihreä....ehkä ehditään saamaan vielä pieni talvi kuitenkin.

    ReplyDelete