Tuesday, 4 December 2012

Töitä ja leipomista


Teen aina välillä töitä kotoa. Projektit ovat eri suuruisia ja samoin niiden palautusaika on eri pituinen. Nyt sain todella ison projektin, jonka on oltava valmiina ensi viikolla. Tämä tarkoittaa valvottuja öitä, sillä päivisin en pysty töitä tekemään. Yritän nukkua aina illalla tunnin lasten mentyä nukkumaan ja herään sitten noin kymmenen aikaan kirjoittamaan. Ihan mielelläni näitä töitä kuitenkin teen, sillä se on kivaa! Ja ensi viikolla saa sitten taas nukkua. 

 Tänään teki mieli korvapuusteja ja aloin heti leipomaan. Kun olin sekoittanut hiivan nesteeseen huomasin, että jauhot olivat melkein lopussa. En päässyt kauppaan, joten mikä avuksi? Meillä ei ollut mitään muita jauhoja koko talossa paitsi riisijauhoja. Ajattelin, että kyllähän riisijauhoja käytetään leipomiseen ja laitoin niitä sitten taikinaan. Taikina kohosi kunnolla ja oli muutenkin hyvän näköinen. Luin sitten netistä, että riisijauhoja ei voisikaan käyttää hiivataikinaan, sillä niissä ei ole gluteenia. Odotin pahinta, mutta pullista tulikin oikein hyviä. Tosin maku on raskaampi kuin vehnäjauhoilla leivotuissa, mutta riisijauhot eivät maistu liikaa. Vehnäjauhoja näissä on noin puolet ja sen takia ehkä onnistuivatkin. Näitä ei ainakaan tule syötyä liikaa, kun yhdestä tulee jo täyteen :)


Meillä noustaan nyt tukea vasten seisomaan. Alas tullaan sitten vaihtelevalla menestyksellä. Nyt sitä konttauskypärää tarvittaisiin, mutta en ole nähnyt niitä täällä. Enkä ole varma hankkisinko sellaista edes vaikka niitä täältä saisikin. Kolme edellistä ovat selvinneet hengissä ja ilman päävammoja tästä vaiheesta. Tosin kukaan tytöistä ei ole näin aikaisin noussut seisomaan.


Ikkuna on nyt lempipaikka. Ulkona on niin paljon kiinnostavaa nähtävää.

No comments:

Post a Comment