Saturday 1 September 2012

Suomi loma 2012

Pitkan tauon jalkeen paasimme vihdoin Suomeen. Muutimme Kanadaan elokuussa 2010 eli melkein tasan kaksi vuotta sitten, eika taalta niin helposti lahdetakaan kuin silloin, kun asuimme Irlannissa. Syyna on myos se, etta tyossakayvalla ei ole niin pitkia lomia, etta pidempi visiitti olisi mahdollista. Nyt aitiyslomalla minulla oli siis mahdollisuus vihdoinkin matkustaa.

Ja kun ostetaan liput koko meidan porukalle ei kyseessa ole mikaan pikku summa ja silloin tietenkin haluaa olla Suomessa mahdollisimman pitkaan 'koko rahan edesta'. Tosin talla kertaa mies jai kotiin.

Pienten passihankaluuksien (mm. matkan Torontoon uutta passia hakemaan ja vauvan passin odottamisen) jalkeen paasimme vihdoin matkaan 5. heinakuuta. Lennot olivat Air Transatilla Calgarysta Lontooseen ja Lontoosta Turkuun Ryanairilla. Lontoossa olimme yhden yon, mika olikin hyva, silla saimme nukuttua aikaeroa pois. Turkuun saavuttuamme matka jatkui viela autolla Vaasaan. Matka meni ihmeellisen vaivattomasti, kun ottaa huomioon sen, etta minulla oli yksi sylivauva, yksi 3-vuotias seka 5- ja 11-vuotiaat seka 5 laukkua. Huh huh!

 Matkalla olimme kokonaiset kuusi viikkoa. Takaisin tulimme Tukholman kautta, muuten samaa reittia ja matkalaukkujen kilot olivat melkein tuplaantuneet Suomesta ostettujen pakollisten ostosten vuoksi. Mutta kylla oli ihana loma!

Suomessa mm.

 
Ihailtiin valoisia oita
 
 
 
Leikittiin ulkona
 
 
Paistettiin makkaraa
 
 
Kalastettiin (rautakaloja!)
 
 
Syotiin
 
 
Ihailtiin merta
 
 
Nautittiin kesasta
 
 
Ja taas syotiin...
 
 
Juhlittiin synttareita
 
 
Uitiin
 
 
Risteiltiin
 
 
Ja taas uitiin
 
 
Ihailtiin kanoja mummin kanssa
 
 
Mutta kaikista parasta lomassa oli tietenkin perheen ja sukulaisten nakeminen! Toivottavasti paastaan taas viimeistaan kahden vuoden kuluttua uudestaan!
 


No comments:

Post a Comment