Tuesday, 4 September 2012

Groundnut soup

Tein tänään ensimmäisen koulupäivän kunniaksi groundnut soupia. Tällä kertaa tein maapähkinävoista, ja tulos oli paljon pehmeämpi kun jos olisin käyttänyt kokonaisia pähkinoitä. Lisäksi maku oli tietenkin makeampi ja basmatiriisin kanssa niin herkkua! Tätä voi syodä myos pounded yam:in kanssa ja varmaan syodäänkin, kun tein niin ison kattilallisen, että riittää moneksi päiväksi.

Meillä syodään aika paljon nigerialaista ruokaa sekä suomalaista joskus. Paikallista ruokaa ei juuri ollenkaan, kun en ole edes varma mitä se voisi olla? Täällä on niin paljon eri kulttuureja, että se näkyy ruokavalikoimassakin. Samoin meillä kotona syodään mm. kiinalaista, intialaista ja filippiiniläistä (itse tehtynä), me ei harrasteta ravintoloissa syontiä melkein koskaan. Toisaalta siksi, että se tulee niin kalliiksi ja toisaalta siksi, etta kotona tehty on paljon parempaa :-) Enkä tarkoita, että me oltaisi mitään mestarikokkeja, mutta meille vaan maistuu itse tehty parhaiten. Tai ehkä me ei olla käyty oikeissa paikoissa...


 
maapähkinävoi ja groundnut soup kanalla

5 comments:

 1. Minultakin aina kysellään, että minkälaista ruokaa Kanadassa syödään. Kai se perinteinen on (brittiläiseen tapaan) lihaa ja perunoita. Kanada on kuitenkin niin monikulttuurinen että ruokia löytyy jos minkälaisia! Ja alkuperäisasukkailla tietysti vielä omat perinteet.

  ReplyDelete
 2. Niinpä! tai sitten jos jotain oikein originellia kanadalaista ajatellaan, niin se on vissiin poutine tai biisoniburgeri, mutta harva näitä arkena syö...

  ReplyDelete
 3. Ja kiitos ensimmäisestä kommentista blogiin!!! Sori en huomannut sitä aikaisemmin!

  ReplyDelete
 4. Tuo on niiiin hyvää myös perinteisin keinoin. Ghanalaisilla ja Nigerialaisilla vissiin aika paljon samoja ruoka perinteitä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä! Luulen kanssa, että aika paljon samoja ruokia syödään kummassakin maassa...

   Delete