Tuesday 25 September 2012

Kotiäidin arkea

Bloggaus on jäänyt vähän vähemmälle viime viikkojen aikana sattuneesta syystä... kun olin töissä niin ajatus äitiyslomasta oli, että sitten mulla on niiiiiin paljon aikaa tehdä kaikkea, vaan toisin kävi.

Päivä alkaa 6.30, kun on noustava ja herätettävä vanhin ja toiseksi vanhin kouluun. Koulubussi lähtee korttelin päästä kello 8.20 ja siihen on ehdittävä, jos ei ehdi niin kouluun onkin sitten vaikeampaa päästä. Tähän mennessä muutkin ovat heränneet ja aamupala on syöty yhdeksään mennessä. Mies lähtee töihin ennen kahtatoista ja aamu menee aina sinne tänne säätäessä. Jos on käytävä kaupassa, niin se pitää tehdä ennen kuin mies lähtee, koska sitten ei ole autoa. Lähikauppaan menee kävellessä 30 min yhteen suuntaan ja sitten voikin ostaa vain yhden kassillisen ruokaa, että sen jaksaa kantaa kotiin. Maito on 4 litran tölkeissä ja se viekin koko vaunujen tavarakorin. Keskiviikkoisin nuorin tyttö käy esikouluohjelmassa YMCA:ssa.
Iltapäivisin käydään ulkona tai ollaan vain. Pian 5 kuukautta oleva vauva on päättänyt, että liikkeessä on oltava koko ajan ja mielellään äidin sylissä. Tuolissaan istuu hyvällä säkällä max 5 minuuttia. Onneksi nukkuu päivässä pari kertaa noin 30 min kerrallaan. Kolmen jälkeen on alettava tekemään ruokaa, kun koululaiset tulevat koulusta 3.45. Ja kaiken aikaa neljävuotias roikkuu kaulassa mami, I love you... no se on ihan hellyyttävää mutta rajansa kaikella.
 Sitten on harrastukset, ja maanantaista torstaihin teemme läksyjä yhdessä tunnin joka ilta. Yhdeksään mennessä kaikki on sängyssä ja sen jälkeen on tiskattava päivän tiskit. (on meillä tiskikone, mutta se on niin huono, että pakko pestä käsin).
 Sitten onkin sitä omaa aikaa... (tulee mieleen se Suomessa joskus tullut Berocca-mainos, yritin etsiä sitä youtubesta, mutta ei löytynyt, sen sijaan löysin kaikkea muuta kivaa ja nauroin kyyneleet silmissä näille vanhoille mainoksille).
Mies tulee töistä kymmenen aikaa illalla ja viimeistään yhdeltätoista ollaan jo nukkumassa, tosin sammun kyllä sohvalle jo aikaisemmin jos yritän katsoa telkkaria.

Kuulostaa aika valitukselta tää postaus, mutta itseasiassa nautin tästä ajasta ja ahdistaa jo koko töihin paluu.
Paljon on postausaiheita mielessä ja yritän niitä saada postattua.

Lopuksi kuva kakusta, joka syntyi noista aiemmassa kuvassa olevista kakkupohjista, hyvää oli!


No comments:

Post a Comment