Sunday 30 September 2012

Huonoja häviäjiä

Meillä pelataan viikonloppuisin aika paljon pelejä. Enimmäkseen muistipelejä, palapelejä, muuttuvaa labyrinttia sekä nyt uusinpana Afrikan tähteä. Joskus myös Wii:llä tanssipeliä. Ennen tytöt pelasivat hienosti keskenään, mutta nykyään tarvitaan hermoja, kun 4-vuotias ei kestä häviämistä. Joskus myös 6-vuotias itkee kuin palosireeni ja huutaa... Mä vihaan tätä peliä, mä siis todella vihaan tätä peliä..., kun on hävinnyt. Muistipelissä 4-vuotiaan on saatava itselleen kaikki hienot parit (ts. kaikki pinkit ja prinsessat) ja jos joku muu saa nämä niin siitä seuraa taas huutoa. Vanhinkaan ei voi yhtään antaa periksi pienemmilleen, kun haluaa myös voittaa. Eli kivat pelihetket ovat muuttuneet yhdeksi taisteluksi. Yritän aina selittää, että sellaista se pelaaminen on, joskus voittaa ja joskus häviää. Eikä pelata voittaakseen vaan siksi, että se on kivaa.  6v. ja 4v. leikkivät todella hienosti keskenään leluilla, joskus voivat leikkiä neljä tuntiakin ilman pausseja. Mutta pelaaminen on sitten vakavampaa. Tässä on kyse elämästä ja kuolemasta. Toivottavasti tämä kausi menee pian ohi.
 
Tein eilen lättyjä ja maistui hyvältä pitkästä aikaa. Mulla on jäänyt trauma lapsuudesta, kun yritettiin tehdä lättyjä, eikä ne ikinä onnistuneet. Ensimmäiset meni aina pilalle ja taikinasta tuli aina vaan pari onnistunutta kappaletta. Nyt hallitsen tämän taidon ja lätyistä tulee täydellisiä (hehe...). Salaisuus on siinä, että taikinaa pitää turvottaa ainakin 30 min. ennen paistamista ja hellan on oltava juuri sopivalla lämmöllä. Vanhin tyttö oppi eilen myös kääntämään lätyn ilmassa. (Sori huono kuva taas kerran).
 
 
 
 
Viikonloppuisin saan vähän hengähtää, sillä vanhin tyttö on saanut tehtäväkseen tiskata kaikki astiat lauantaisin ja sunnuntaisin. Tämä on toiminut eikä paljon valita (ainakaan vielä...). Mies sanoi, että teki jo hänen iässään ruokaa koko perheelle ja tämä on toiminut motivaattorina.
 
Tänään alkaa Amazing Race! Ainut sarja, jota jaksan katsoa. Tosin aloin seuraamaan vasta vuosi sitten ja nyt on jo ties kuinka mones kausi alkamassa. Tämä on yksi harvoista ohjelmista, jota katsotaan yhdessä miehen kanssa. Varmaan hakisimme kilpailijoiksi, jos asuisimme Amerikassa. Luulisin, että voisimme olla aika hyviä tässä. Joten tänään kello 9 lasten on oltava nukkumassa.

No comments:

Post a Comment