Saturday, 19 December 2015

Viisi yötä jouluun on

Lauantaiaamu. Takana on todella hektinen viikko, joka sisältää ylityötunteja, lasten harrastuksiin kuskaamisia sekä muun stressin aiheuttamaa painetta. Talo on kaaoksessa, jääkaappi on tyhjä, lahjat on ostamatta eikä edes pipareita ole vielä leivottu. 

Mutta nyt alkaa loma! Ulkona on -10 astetta pakkasta ja viime yönä on satanut metri lunta. Kuuntelen suomalaisia joululauluja, jotka saavat aina kyyneleet silmään (joulupukki vanha ukki käypä tänne emme pelkää...nyyh nyyh). Varpunen jouluaamuna on vähän liikaa kyllä joten sen yli pitää aina hypätä. 

Mitä siitä vaikka koti ei olekaan aivan tip top, ruokia ei ole sataa sorttia eikä meillä ole glögiä. Saamme kuitenkin olla niin paljosta kiitollisia. Meillä on katto pään päällä, varaa ostaa lahjoja lapsille sekä ruokaa pöytään. Meillä on kummallakin työpaikat toisin kuin 15 000 muulla, jotka ovat jääneet työttömiksi tässä kaupungissa tänä vuonna. Meillä on terveet ja hauskat ja ihanat lapset. 

Nyt on aika raivata kaaosta, käydä kaupassa ja sitten leipoa niitä pipareita. Huomenna mennään katsomaan jos lähiluistelukenttä on jäädytetty ja samalla mennään pulkkamäkeen. Sitten vain ollaan ja tehdään mitä ikinä tuleekaan mieleen, kunnes taas tammikuun neljäs päivä hypätään takaisin arjen pyöriin.


Esimakua joulusta saimme jo viikko sitten Calgaryn suomiseuran joulujuhlista.


Joulutunnelmaa koulun konsertissa.

1 comment:

  1. Olet oikeassa! Ollaan tyytyväisiä ja valmistaudutaan levollisin mielin jouluun. Ihana loma, lepoa ja leikkiä...

    ReplyDelete