Monday 25 March 2013

Suunnitelmat toteutuvat

4-vuotiaalla on tällä viikolla koulusta"springbreak", mutta vanhemmat tytöt ovat vielä koulussa torstaihin asti. Heillä on sitten koko ensi viikko lomaa, kun 4-vuotias menee takaisin kouluun. Näin siksi, koska katolinen ja yleinen (public) koululaitos pitävät lomansa eri aikaan. Näin meille taitaa käydä myös ensi vuonna, koska 4v. sai koulupaikan TLC (traditional learning centre)-ohjelmaan kuuluvasta koulusta. Tämä koulu toimii yleisen koululaitoksen piirissä, mutta ei ole yleisiin kouluihin verrattavissa. Koulussa panostetaan akateemisuuteen ja heillä on koulupuvut. Koulupukuja olenkin kaivannut tytöille tänne muutosta asti. Tuohon kouluun on joka vuosi yli 200 hakijaa ja vain 40 otetaan per vuosiluokka (kaksi 20 oppilaan luokkaa). Oppilaat valitaan arpomalla, ja 4v. oli onnekas. Seuraavaksi yritetään saada myös 6-vuotias tuohon kouluun, hänellä voi olla ensi vuonna mahdollisuus päästä, sillä sitten hänellä on sisarus siellä ja saa etusijan. 

Olen kyllä tyytyväinen myös nykyiseen kouluun ja toisaalta tykkään katolisesta koulusta enemmän kuin yleisestä. Mutta oppimisen kannalta TLC on paras. 6-vuotias vaihtaa kuitenkin koulua syksyllä. Esikoinen menee 7.luokalle ja heidän nykyinen koulunsa on vain 6. luokkaan asti. Nyt he pääsevät molemmat meidän lähikouluun, jossa on 1-9 luokat. Tämä on myös katolinen koulu, ja se on siis aivan meidän lähellä (alle 5 minuuttia kävellen), eikä heidän tarvitse enää mennä koulubussilla. Tämä koulu oli täynnä, kun me muutettiin tänne ja siksi he joutuivat toiseen kouluun vähän kauemmaksi.

Poika sai myös hoitopaikan samalta perhepäivähoitajalta, jossa tytöt olivat ennen. Tästä olen tosi iloinen, sillä tiedän että hän on tosi hyvä hoitaja. Ollaan nyt käyty pojan kanssa siellä leikkimässä, että hän tottuisi paikkaan ja pari kertaa olen myös jättänyt hänet sinne yksin vähäksi aikaa. Kovin hyvin ei ole mennyt, heti kun olen lähtenyt niin poika alkaa itkemään eikä halua olla lattialla ollenkaan yksin vaan hoitaja joutuu häntä kantamaan koko ajan. Toivottavasti nyt ajan kanssa alkaa menemään paremmin ja onneksi tässä on siis vielä aikaa ennen töiden alkua. 

Eli palaset alkavat asettua paikoilleen, nyt vain odotellaan kauhulla, että pitää mennä takaisin töihin. Tänä vuonna ei ole kertaakaan ollut sellainen olo, että voi kun pääsis töihin (ihme...), joten en ihan iloisilla mielillä ole sinne menossa. Mutta kun arki taas alkaa niin ihan hyvin se luultavasti tulee menemään.




Ostin tytöille nyt loman kunniaksi uuden pelin, se oli alennuksessa vaivaiset 3 dollaria. Tätä on pelattu joka päivä monta kertaa ja 4v. on tämän ansiosta jo todella hyvä järjestelemään numeroita. Kannattava ostos...

Unohdettiin taas, että pojan hereillä ollessa ei kannata pelata lattialla...siellä on hetkessä pienet kädet sekoittamassa kortteja :)

No comments:

Post a Comment