Saturday 23 November 2013

Downtown

Olin torstain ja perjantain työpaikan maksamalla kurssilla. Kurssi pidettiin keskustassa ja matkustin sinne bussilla ja junalla, sillä keskustaan autolla ajaminen olisi hullua. Myös parkkipaikasta pitäisi maksaa monta kymmentä dollaria. Eilen kotiin tullessa ahtauduin junaan ja monta pysäkkiä seisoin oven ja ihmismassan välissä kuin silli suolapurkissa. Silloin ajattelin, että onneksi työpaikka ei sijaitse keskustassa. Calgaryn keskustassa on melkein ainoastaan korkeita toimistotaloja, ja kymmenet tuhannet ihmiset käyvät siellä töissä joka päivä. Kuuden aikaan koko paikka autioituu.
 Luin lehdestä, että pelkästään viime vuoden aikana Albertaan muutti 50 000 ihmistä, joista suurin osa Calgaryyn. Kaupunkisuunnittelu ei ole pysynyt kaupungin kasvun mukana, vaan esim. joukkoliikenne on ruuhka-aikaan aivan täynnä. Jos jotain positiivista voi sanoa,
 niin junassa oli kaikesta huolimatta hyvä tunnelma ja ihmiset vitsailivat tilanteesta. 

Junaa odottamassa.

Ensi viikolla olenkin sitten toisissa maisemissa. Meitä voi siis nähdä livenä Vaasassa sunnuntaista tiistaiaamupäivään sekä Helsingissä tiistai-iltana. Ilmoittautukaa, jos haluatte tavata :)

No comments:

Post a Comment