Wednesday, 10 April 2013

Letit

Kun on kolme tyttöä ja kaikilla on afrikkalais-suomalainen hiuslaatu, niin arvata saattaa, että meillä menee paljon aikaa hiustenlaittoon. Esikoisella on todella paksut ja kiharat hiukset, 6-vuotiaan hiukset ovat aavistuksen ohuemmat kuin isosiskonsa, mutta samanlainen afrotukka on hänelläkin. 4-vuotias taas on kuin eri planeetalta, sillä hänen hiuksensa ovat melkein suorat, vaikka menevät kyllä lyhyenä myös kiharalle. 

Esikoisen hiuksia olen laittanut hänen ollessa pienempi, ja sitten hiukset on myös yleensä viety letitettäviksi hiuslisäkkeillä (ja olen päässyt helpolla...), mutta nyt se ei enää hänelle käy. Nykyään hänellä on menossa sellainen kausi, että suoristaa hiuksia suoristusraudalla. Vaikka haluaisinkin, että hän pitäisi hiuksia luonnollisina, niin ymmärrän kyllä, että niiden kampaamisessa on kauhea työ.

Tällä hetkellä minulla on luojan kiitos siis vain 6-vuotias, jonka hiuksia pitää laittaa. Yritän tehdä kampauksia, jotka kestäisivät pari päivää koska joka päivä en ehdi hänen hiuksiaan kampaamaan. En ole mikään ekspertti tekemään erilaisia tyylejä, mutta tyttö on ollut ainakin vielä ihan tyytyväinen. Nämä letit kestää pari päivää.

Tässä hiukset on kammattuna.


Pesun jälkeen. Hoitoainetta on pakko käyttää, muuten kampaamisessa menee ikuisuus. Ylläolevassa kuvassa  kammattuna. Vaikka tämä jokaviikkoinen hiustenlaitto onkin työlästä, niin pitäisi siitäkin osata nauttia. Kun kuitenkin tiedän, että parin vuoden päästä en enää saa tytön hiuksia laittaa...(jos aivan rehellisiä ollaan, niin I can't wait...)

Tässä on 4-vuotiaan hiukset pesun jälkeen kammattuna. 

 Esikoisen hiukset suoristettuna.

Pari hoitoainetta, jotka on todettu hyviksi. 

2 comments:

  1. Näyttäis että teidän nuorimmaisen tytön hiukset on kuin meidän esikoisen ja teidän 6 vuotiaan juuri kuin meidän kuopuksen. Onhan niissä laittaminen, huh huh ja se määrä mitä hoitoainetta menee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. joo kyllä, onneksi teilläkin on vain yksi "vaikeahiuksinen" :)

      Delete