Sunday, 7 April 2013

Dull weekend


Jotkin englanninkielen sanat ovat sellaisia, että niille ei vain löydy samankaltaista vastinetta suomeksi. Yksi hyvä esimerkki on sana dull säästä puhuttaessa. Tämä viikonloppu on ollut todella dull, aurinko ei ole käynyt kertaakaan esillä, mikä ei todellakaan ole tyypillistä täällä. Ja nyt sataa lunta...

Kun sain tarpeeksi tyttöjen riitelystä ja kun tuntui, että sisällä olo johtaa vain päänsärkyyn, päätin, että jotain pitää tehdä. Lähdimme uimahalliin. Emme ole käyneet yhdessä uimassa pojan syntymän jälkeen, kun olen ajatellut, että yksin neljän lapsen kanssa olisi vaikeaa. Mutta hyvin se meni ja kaikki nauttivat uinnista täysin rinnoin. Olimme altaassa melkein kaksi tuntia. 

Tänään päätin leipoa karjalanpiirakoita. Tyttöjen ykkösherkku Suomessa on erityisesti karjalanpiirakat, ja he olivat ihan innoissaan, this tastes like Finland, sanoi 6-vuotias. Tosin tekeleet ovat varmasti kaukana oikeista piirakoista, sillä en ole tehnyt näitä sitten koulun kotitaloustunnin jälkeen. Meillä ei ole oikeaa piirakkapulikkaa, vaan normaali kaulin. Eikä meidän uuniakaan saanut kuumemmaksi kuin 260 astetta. Mutta maku muistutti jonkin verran alkuperäistä, ja sehän on tärkeintä :)


Loma on nyt loppu ja huomenna mennään taas kouluun...viimeisiä viikkoja myös minulle, sillä 29. huhtikuuta on ensimmäinen työpäivä.

No comments:

Post a Comment