Friday, 22 March 2013

Kotikaupunki

Tällä viikolla julkaistiin MoneySense-lehden tekemä tutkimus Kanadan parhaista kaupungeista. Eli missä kaupungissa kannattaa asua. Ottawa on ollut ykkösenä monta vuotta, mutta tänä vuonna Calgary sai ykköspaikan, linkki. Calgary voitti myös luokan "paras kaupunki lapsiperheille" linkki. Kymmenen parhaan joukossa oli myös kaksi muuta kaupunkia Albertasta. Ja melkein kaikki muut kaupungit olivat Quebecista.
Tutkimuksessa otettiin huomioon ihmisten tulotaso, elämänlaatu, talojen hinnat, ilmasto, työttömyysprosentti, rikostilastot, sairaanhoito ja kulttuuritarjonta.

Ja onhan Calgary ihan kiva paikka asua. Lapsille on paljon tekemistä, töitä löytyy helposti, ihmiset ovat pääosin mukavia, jokapuolella on turvallista kulkea (vaikka on täällä kyllä alueita, minne en lasten kanssa muuttaisi) ja sairaanhoito toimii. Tosin mielestäni Kanadassa on hyvä asua missä kaupungissa tahansa! Eikä tälläinen tutkimus tietenkään kerro koko totuutta. Huonoja puolia Calgaryssa on isot tuloerot, eli on paljon todella rikkaita ja sitten taas todella köyhiä. Toisaalta täällä on myös paljon järjestöjä, jotka auttavat köyhiä ja kodittomia. Toinen huono puoli on se, että joka paikkaan pitää melkein mennä autolla, kun välimatkat on pitkät. Kaupunki koostuu monista lähiöistä ja palvelut ovat keskustan ulkopuolella, en ole itse käynyt downtownissa melkein vuoteen (enkä edes tykkää siellä käydä!). Sinne ei tarvitse mennä jos siellä ei ole töissä. Muita huonoja puolia en nyt tähän hätään keksi....hmmm...ehkä ruuhka-ajan liikenne.

Tässä on kaupungin hieno mainosvideo:


Ja tässä muuten vain hauska video (voi olla vaikea ymmärtää jos ei asu Calgaryssa :)


No comments:

Post a Comment