Tuesday, 26 March 2013

Kevät

Nyt on aika muuttaa blogia vähän keväisemmäksi! Ulkona on tänään +6 astetta lämmintä ja aurinko paistaa, josko se kevät vihdoinkin tulisi myös tänne!
Olin jotenkin ajatellut, että poika ei tarvitsisi saappaita täksi talveksi, koska hän täyttää vasta toukokuussa vuoden. Mutta kyllä hän jo mennä viipotti tossuillaan leikkipuistossa kovaa vauhtia ja sain aina pelastettua hänet viime hetkellä ennen kun hän ehti lätäköihin. Keinuminen oli myös kivaa.

Poika on muutenkin siskojaan niin paljon edellä kaikessa, että joskus oikein hämmästyttää. Hän on nyt 10 kuukautta ja juoksee jo siskojensa perässä. Ensimmäinen sana oli bye-bye (10kk ja 1 viikon ikäisenä) ja sen mukana tietysti heiluttaa kättään. Hän kiipeää rappuset ylös ja osaa tulla myös alas oikeaoppisesti jalat edellä ja vatsallaan liukuen. Muita juttuja on: high five (lyö kättä), missä on lamppu (osoittaa lamppua), hae auto (etsii auton), mitä auto sanoo? (vroom vroom ja päristää huulia). Kun lauletaan twinkle twinkle little star niin hän tekee liikkeet lauluun. Hän rakastaa myös tanssia ja heti kun musiikki alkaa poika alkaa pyöriä ympäri ja taputtaa käsiään.Tuntuu, että hän oppii joka päivä jotain uutta.

4 comments:

 1. mitä kieltä te puhutte kotona?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Englantia pääosin, esikoinen ymmärtää suomea ihan hyvin mutta ei enää halua puhua, muiden tyttöjen suomi on huonompi kun se yhdessä välissä jäi aika vähälle. Kun asuttiin Ruotsissa niin esikoinen oppi ruotsin sujuvasti ja puhuin hänelle suomea. Mutta koska haluttiin että hän oppii englannin niin panostin siihen silloin enemmän. Ja se jäi sitten meidän kieleksi senkin jälkeen kun muutettiin Irlantiin vaikka siellä se sitten tulikin jo automaattisesti. Sen jälkeen olikin vaikeampi taas vaihtaa suomeen muiden lasten kanssa.
   Nyt pojan kanssa yritän olla vähän parempi. Kyllä se on aika vaikeaa, kun on ainut joka sitä puhuu, eikä tunneta muita suomalaisia täällä joiden kanssa lapset vois puhua suomea. Mies on asunut Suomessa, mutta ei myöskään puhu sujuvasti. Mutta kunhan perussanaston oppivat niin olen tyytyväinen!

   Delete
  2. piti vielä lisätä, että tähän vielä lisäksi mies opettaa lapsille omaa kieltänsä. Ja kyllä tytöillä välillä menee sekaisin mikä on suomea ja mikä on miehen kieltä!

   Delete
 2. Ymmärrän kyllä, puhun itsekkin välillä ihan sekametelisoppaa, ja osa kirjoista on vaan helpompi lukea vain Enkuksi, ja me siis keskenään puhutaan vaan Englantia kun Chad osaa tasan haluatko kahvia? ja muutaman muun Suomenkielisen lauseen... Lucysta ei ota oikein selvää, molempia hän tosi hienosti ymmärtää ja ikäisekseen tekee tosi hienosti mitä käsketään ja pyydetään mutta suusta ei kyllä paljon muuta kun anna äiti ja ba-ba (bye bye) :)

  ReplyDelete