Friday, 5 September 2014

Ihana arki vihdoinkin!

Koulut alkoivat nyt sitten vihdoinkin! Ja nyt olemme viime viikon aikana päässeet taas arkirytmiin, tosin kaikki harrastukset alkavat vasta ensi viikolla, joten ensimmäinen viikko oli kuin pehmeä lasku arkeen. 

Esikoinen aloitti nyt 8.luokan, toinen tyttö 3.luokan ja kolmas 1.luokan. Kaikilla on siis nyt koko päivä koulua joten arki helpottuu siinäkin mielessä, että vain poika tarvitsee hoitopaikan. Koulupäivä on kaikilla 8.10 - 15.00 ja nuoremmat tytöt tulevat bussilla kotiin 15.45 ja vanhempi 16.05. 

Vaikka koulun aloitusta onkin odotettu, tuntuu se myös kukkarossa. Täällä on ilmainen opetus eikä kirjoistakaan tarvitse maksaa, mutta koulusta tulee aina pitkä lista tarvikkeista, jotka pitää kaikilla olla. Lisäksi pitää maksaa koulubussista, luokkaretkistä, ruokailun valvonnasta (opettajat eivät syö lasten kanssa vaan täksi ajaksi on palkattu erillinen valvoja) sekä toimistokustannuksista (kopiointi ym.). Kuulin radiosta viime viikolla, että tänä vuonna koulunalun ostoksiin käytetään keskimäärin noin 250 dollaria yhtä oppilasta kohden. Meillä ei onneksi mennyt niin paljon...huh, sehän olisi 750 dollaria. Tyttöjen kouluissa on onneksi koulupuvut, joten uusia vaatteita ei tarvinnut ostaa ja siinäkin säästi paljon. Vaikka koulupuvuista voi olla montaa eri mieltä, itse suorastaan rakastan niitä! Kuinka helppoa onkaan joka aamuinen pukeminen, kun vaatteet on aina valmiina. Enkä ole kyllä tyttöjen koulussa kenenkään muunkaan kuullut valittavan joutuvansa käyttämään koulupukua.Esikoinen aloitti tänä vuonna uudessa koulussa ja lukujärjestys näyttää tältä.


Valinnaisia aineita sai valita kolme kahdeksan eri vaihtoehdon joukosta. Hänellä on nyt valinnaisena kotitalous, kuvaamataito ja taidemaalaus. Tänä vuonna hänellä on myös ranskan tilalla espanja, josta tykkää kovasti. Muita pakollisia aineita ovat Social Studies (historia ja maantieto), tiede (kemia ja fysiikka), matematiikka, äidinkieli (englanti) ja  Life Skills eli elämänhallintataito (?). Liikuntaa on kolme tuntia viikossa. Uusi koulu tuntuu tosi hyvältä ainakin näin ensimmäisen viikon jälkeen.

Syyskuu tietää sitä, että meillä alkaa taas myös synttäriputki, sillä seuraavien neljän viikon sisällä meillä on kolmet synttärit. Ylihuomenna täytetään 8, seuraavaksi 6 ja viimeisen synttärisankarin ikää en nyt satu muistamaan...(tai sitten se on salaisuus...). Tyttöjen kaverisynttärit pidetään varmasti vasta ensi viikonloppuna, kun sitä vaan jaksaisi alkaa suunnittelemaan.

7 comments:

 1. Aina kyllä todella mielenkiintoista lukea pienistä yksityiskohdista liittyen teidän arkeen - erityisesti suomalaisperspektiivistä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla! Itse aina ajattelen että ei tänne aina jaksa päivitellä juuri arjesta, tylsää luettavaa...mutta parin vuoden päästä on ehkä kiva palata lukemaan näitä postauksia. Sitä kun unohtaa niin nopeasti juuri tälläisiä pikku asioita.

   Delete
 2. Hauskaa koulunaloitusta teille! Synttäripaketti lähti tytöille viime maanantaina, toivottavasti tulee perille pian!

  ReplyDelete
 3. Heippa! Täällä kirjoittelee 19 vuotias tyttö, joka haaveilee muutamasta kuukaudesta au pairina Kanadassa, nimenomaan Calgaryssa ennen ensi kevään lääkikseen hakua. Saako sulta kysellä kokemuksia Kanadasta ja siellä työskentelystä yms siihen liittyvästä? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei anteeksi mulla on jäänyt sun kommentti huomaamatta. Joo voit kysellä täällä asumisesta. Laita vaikka sähköpostiosoite niin voin lähettää oman.

   Delete
 4. Hei, onko kuvia synttäreistä...?

  ReplyDelete