Friday 19 September 2014

Banjo Banjo

Meillä on nyt sitten 8- ja 6-vuotiaat tytöt.
 Juhlat menivät hyvin ja kaikilla oli hauskaa. En tiedä johtuuko se vanhemisesta, mutta seuraavana päivänä meillä käytiin hyvin syvällisiä keskusteluja. Kaikki alkoi kysymyksestä: "Äiti, sitten kun me ollaan isoja voidaanko me kaikki siskokset asua samassa talossa?". Selitin, että aikuisena yleensä muutetaan omaan kotiin, mutta saavat he kyllä sitten asua yhdessä jos haluavat. 8v. oli sitä mieltä, että he muuttavat sitten naapureiksi.
Tästä keskustelu jatkui vielä siihen kuinka ollaan hyviä äitejä, miksi kannattaa opiskella ja kuinka haetaan töitä. 8v. haluaa monta lasta, koska "I love babies". 6v. ei halua lapsia, mutta hänestä tulee isona äitipuoli sekä lastenhoitaja. Lopulta keskustelu päättyi siihen, että 8v. totesi kuinka on odottanut koko ikänsä, että pääsee neljännelle luokalle. Ja nyt hän on jo kolmannella, "I can't believe it!"

Nämä kaksi tyttöä ovat erottamattomia ja toistensa parhaita kavereita. Heillä on mitä mielikuvituksellisempia leikkejä, jotka voivat kestää monta päivää. Vanhempi tytöistä keksi noin vuosi sitten, että on olemassa maa nimeltä Banjo Banjo. Tästä on tullut nyt molemmille mielikuvitusmaa, johon kaikki leikit perustuvat. Joskus tuntuu, että he uskovat että tämä maa on oikeasti olemassa. Banjo Banjossa kaikki on paremmin. Siellä ruoka on ilmaista, talot maksavat 100 dollaria, autot osaavat lentää ja uida, ihmiset eivät koskaan riitele, keijut ja ihmiset elävät yhdessä ja eläimet osaavat puhua. Tänä aamuna tein eväitä kouluun ja 6v. sanoi - Banjo Banjossa lapset eivät tarvitse eväitä kouluun, koska siellä koulussa on puutarha josta saa poimia mitä haluaa.
Saa nähdä kuinka kauan meillä vielä puhutaan Banjo Banjosta.

*tähän piti lisätä kuvia synttäreiltä, mutta iPadilla ei onnistu kuvien siirto* (voi kuinka inhoankaan teknologiaa, kun se ei ikinä toimi niin kuin haluaisi).

6 comments:

  1. Noista tyttöjen uskomattomista jutuista ja loputtomista leikeistä on mummilla paljon kivoja muistoja vuosien varrelta, mieltä lämmittäviä ja kutkuttavia muistoja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. toivottavasti ne jääkin muistoihin, myös tytöillä.

      Delete
  2. Mahtavan kuulosta sisaruutta! :)

    ReplyDelete