Monday, 5 August 2013

Matkakertomusta päivä 1

Lähdimme siis matkaan maanantaina kahdeksan aikaan aamulla. Tämä oli esikoisen 12-vuotissyntymäpäivä ja hänen toivomuksensa oli päästä vesiliukumäkipuistoon, joka sijaitsee Red Deerin lähellä paikassa nimeltä Sylvan Lake. Sinne meni ajaessa noin kaksi tuntia.
Paikka oli kyllä hieno, tosin ilma oli aika pilvinen, mutta onneksi ei ollut kylmä. Puisto aukesi kello 11 ja sitä ennen kävelimme järven rannalla ja olimme läheisellä leikkikentällä.Sylvan Lake

Uimassa viihdyimme noin neljä tuntia, puistossa ei ollut onneksi paljon ihmisiä eikä liukumäkiin ollut paljon jonoa. Välillä piti käydä hot tubissa lämmittelemässä ja sitten taas laskemaan... 6-vuotias uskalsi laskea ihan hurmimmistakin liukumäistä esikoisen kanssa. 4-vuotias ja poika olivat mummin kanssa lastenaltaassa. Uinnin jälkeen söimme eväitä ja sitten jatkettiin matkaa.

Red Deeristä ajoimme suoraan Jasperiin. Ajomatkaa oli 415 kilometriä. Ensimmäiset 200 kilometriä oli suoraa moottoritietä, mutta kun ylitimme Banffin luonnonpuiston rajan, niin myös maisemat muuttuivat. Ajomatka ei enää tuntunutkaan pitkältä, kun jokaisen mutkan takana oli mitä mahtavampi maisema.Välillä pysähdyimme ihastelemaan maisemia.Ensimmäinen kohtaaminen villieläinten kanssa :)


Perillä olimme noin puoli kahdeksan illalla. Kävimme syömässä ja sitten menimmekin jo hotelliin nukkumaan. Väsyneet lapset nukahtivat aika nopeasti. Seuraavana päivänä meillä olikin sitten koko päivä aikaa tutustua Jasperiin. Toisen päivän kuvat ovat kaikki toisella kameralla, eli jatkoa seuraa...


2 comments:

 1. Hei. Meillä täällä Vaasan Suomessa on myös vaihtelevia maastoja ja säitä: esim. Gerbyn Rapavuori ja Sundomin Öjberget ovat vähintään 15 metriä korkeita. Ja vettä voi tulla taivaalta aivan viikonpäivästä välittämättä...yleensä kai sade alkaa perjantaisin klo.16, kun työviikko päättyy ja viikonloppuvapaan pitäisi alkaa.
  Paljon onnea synttärisankarille t: Jukka ja Sara

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, joo kyllä siellä Vaasassakin voi päästä ihan vuoristomaisemiin kun vain halua ja mielikuvitusta riittää!
   Kiitos synttäritoivotuksista!

   Delete