Friday, 23 August 2013

Draaman ainekset

Tosielämään perustuva draama, jonka päähenkilöinä ovat 15-kuukautta vanha poika ja hänen äitinsä.

No niin, siivouspäivä. Jos nyt aloitan, niin saan koko talon siivottua parissa tunnissa ja sitten voi loppupäivän tehdä muuta. Lapset leikkii huoneessaan, joten siivoan vaikka kylpyhuoneen ensin.

Hei, minne se äiti meni? Kylpyhuoneeseen, jee, mäkin haluan mennä kylpyyn. Voi, nyt se laittoi oven kiinni eikä mun itku auta. Pitää huutaa vielä kovempaa niin sitten varmasti pääsen sinne.

Pitihän se arvata. Siskot voivat leikkiä pojan kanssa. Ja sitten pesen nopeasti vessan ennen kuin poika taas huomaa, että olen täällä. Seuraavaksi lastenhuone...

Tää onkin kiva leikki. Äiti nostelee leluja hyllylle ja mä voin taas vetää ne pois. Ja nyt on vielä kivempaa kun äiti sanoo EI, naurattaa ihan. Uudelleen!

No niin, ei tästä tule mitään, ehkä pitää siivota tää lastenhuone huomenna, kun poika nukkuu päiväunia. Imuroin yläkerran seuraavaksi.

JEE, tämä ihana laite tuotiin taas tänne! Sitä on kiva seurata ja vetää johdosta, vielä kivempaa on vetää töpseli pois seinästä. Sen päällä voi myös istua ja leikkiä, että se on auto.

Hiljaa hyvä tulee...

Tunnin päästä.

Vihdoinkin sain imuroitua. Äh, pojalla on varmaan nälkä, syötän sen ensin ja sitten voin jatkaa.

Puolen tunnin päästä.

Nyt voin pyyhkiä pölyt.

Hei, tiskipöydällä näkyy jotain...se onkin isosiskon jättämä maitolasi. Mutta en ylety...pitää hakea tuoli ja kiivetä sen avulla. Kävipä hyvin, lasissa onkin vielä maitoa. Oho, nyt kaikki kaatui lattialle. Ei se mitään, maitoa onkin tosi kiva levittää käsillä.

Voi...nyt pitää vaihtaa pojan vaatteet ja siivota lattia.

Nyt poika onkin yläkerrassa leikkimässä, ehkä saan ne pölyt pyyhittyä.

Täällä isosiskon huoneessa on kaikkea jännää, kumma kun se ei ikinä halua päästää mua tänne. Ooh, lattialla on joku pussi jossa on kaikkia kivoja pieniä purkkeja. Mä juuri tykkäänkin availla korkkeja ja tutkia saako purkeista mitään ulos...kyllä, näistä saakin.

Yläkerrassa on kyllä nyt liian hiljaista, eikä se ikinä tiedä mitään hyvää...

Puolen tunnin päästä.

Pitää ostaa tahranpoistoainetta. Kaikki tahrat esikoisen rasvoista ja meikeistä ei lähtenyt kokolattiamatosta.
Jos nyt saisin keittiön lattian pestyä niin sitten olen melkein valmis. Alkaa vähän stressaamaan, pian pitää alkaa tekemään ruokaa. Jos nyt saisin vielä lattian pestyä.

Mitä? Äiti laittaa ämpäriin vettä vessassa. Pääsenkö mä nyt kylpyyn? Pitää mennä heti katsomaan. Ei se ollutkaan mun kylpyamme, mutta ämpäri kuitenkin. Vesileikit on parasta mitä tiedän!

Jos pojan saisi jotenkin pidettyä yläkerrassa sen aikaa, että saan alakerran lattiat pestyä. Siskot saa taas leikkiä sen kanssa.

Ei, taas mut tuotiin tänne. Siskot leikkii typeriä barbi-leikkejä. Se ämpäri oli kyllä kivempi. No nyt äiti ei huomaa, että pääsin tänne taas... oho, sain kaadettua koko ämpärin. Jee, kivaa!

Okei, luovutan. Ei sitten pestä lattioita. Muutenkin oon ihan poikki ja stressaantunut tästä siivouksesta joten antaa olla, yritetään joku toinen päivä uudelleen...


5 comments:

 1. haha ihan huippu!! toivottavasti saat joku päivä siivota rauhassa.

  ReplyDelete
 2. :D Hauska postaus! Ja kiitos blogista muutenkin, olen kahlannut sen tässä muutamassa päivässä läpi alusta loppuun :) Mulla olis sulle aivan tuhat kirjoitusideaa, esim. lasten kieli ja heidän identiteetti (mistä tuntevat olevansa kotoisin, entä suomalaisuus ja suhteet perheeseen Suomessa), teidän historia eri maista 8 joka kuulostaa mielenkiintoiselta), miten päädyitte muuttoihin ja miten maat eroavat toisistaan.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, löysin myös sun blogisi pari päivää sitten :)
   Ja kiitti postausehdotuksista, voin näistä kirjoittaakin piakkoin!

   Delete
 3. Hahah sain illan naurut :) kuullostaa ainakin osittain aika tutulta

  ReplyDelete