Thursday, 22 August 2013

Kuulumisia

Tässä tulee taas vähän meidän kuulumisia ennen kuin matkakertomus taas jatkuu.

Koulut alkavat vasta syyskuun 3.päivä eli lapsilla on lomaa jäljellä vielä yli viikko. Esikoinen lähti eilen New Yorkiin tätinsä luo ja tulee takaisin vasta syyskuun 2. päivä. Hän lensi yksin ja koska on täyttänyt 12-vuotta ei hän tarvinnut enää saattoapua (tai mikähän tämä taas on suomeksi...). Kaikki oli mennyt hyvin vaikka lento ei ollut suora vaan Montrealissa piti vaihtaa. Ja kyllähän hän on kokenut matkailija, juuri katsoimme esikoisen passia ja melkein joka sivulla oli joku leima. Passi on hankittu 9 vuotta sitten (silloin sai vielä 10 vuoden passeja lapsillekin) ja passikuvassa hän on 3-vuotias mutta kyllä hänet siitä vielä jotenkin tunnistaa :)

Calgaryn kaupunki järjestää kesällä 6-12 vuotiaille eri puolilla kaupunkia pidettäviä viikon kestäviä Park and Play -leirejä. Tytöt ovat olleet näissä joka kesä ja ne ovat olleet pitkän kesäloman pelastajia, kaiken lisäksi ne ovat vielä ilmaisia. 6-vuotias on tälläisellä leirillä tämän viikon ja ehdin joka päivä sopivasti töistä hakemaan hänet kotiin, kun leiri loppuu. Ensi viikolla hän menee 4-vuotiaan kanssa samaan hoitopaikkaan, kun esikoinen ei ole täällä nyt. Muuten he ovat olleet kahdestaan kotona päivisin.
Kesälomat ovat kyllä aina työssäkäyville vanhemmille todella hankalia. Varsinkin kun täällä ei ole niin pitkiä lomia kuin Suomessa ja monet pitävät vain viikon kesäloman töistä. Me ollaan onneksi ainakin tähän mennessä onnistuttu järjestämään niin, ettei kaikkia lapsia tarvitse viedä hoitoon. Se olisi nimittäin niin kallista, ettei töissä melkein kannattaisi käydäkään.

Kesä jatkuu täällä vielä myös säiden puolesta ja tänäänkin on 27 astetta lämmintä. Omasta mielestäni syksy saisi kyllä jo tulla... jostain syystä en tykkää enää ollenkaan, kun on liian kuuma. Sellainen 16 astetta olisi ihan kiva nyt.

Eläintarhassakin on ehditty käymään tänä kesänä. 
1 comment:

  1. Lisää retkikuvia sähköpostissasi! Kiva että esikoinen pääsi matkaan.

    ReplyDelete