Wednesday, 21 November 2012

Kylmä

Tänään oli niin kylmä, että henki salpautuu, vaatteet jäätyvät koviksi, naama on tunnoton ja silmäripset muuttuvat valkoisiksi. Meillä oli paljon menoa suunniteltu täksi aamuksi, mutta peruutin kaikki ja olimme sisällä lämpöisessä, JUST BECAUSE I CAN!

Suunnitelma ei aivan toteutunut, koska tyttö piti viedä ja hakea koulusta. Onneksi iltapäivällä alkoi sataa lunta ja ilma oli vähän leudompi. Pukeuduimme Michelin-ukoiksi ja kävelimme nopeaa tahtia. Kylmyyttä pystyi juuri ja juuri kestämään ne pakolliset 15 minuuttia. Täällä tälläisinä päivinä on siis todella kylmä, en muista ikinä Suomessa kokeneeni tälläistä kylmyyttä, sillä siellä ilma on aina kuitenkin hieman kostea (ainakin rannikolla). Täällä kylmyys on aivan erilaista, koska ilma on niin kuiva. Olemmehan keskellä preeriaa. Elämä kuitenkin jatkuu normaaliin tapaan, eikä esim. koulut ole kiinni vaikka ulkona olisi - 35 astetta kylmä. Toisaalta täällä ihmiset pukeutuvat sään mukaan ja vaatteet ovat todella lämpimiä. Kirjoitan "talvimuodista" seuraavaksi, sillä se on aivan erilaista täällä, kuin missään muualla.

Yritin ottaa ulkona kuvia kylmyydestä, mutta tällä kameralla ei kyllä kovin hienoja kuvia saa. Puut olivat todella kauniita jäisine oksineen. 
 
Eilen lapset kirjoittivat joulupukille. Kirjeet jätettiin takan eteen illalla ja aamulla ne olivat hävinneet. En tiennytkään, että myös tontut tulevat savupiipusta hakemaan kirjeitä. Varsinkin, kun meidän takka toimii kaasulla, eikä siinä ole savupiippua. Mutta ei puututa yksityiskohtiin...

 
Vanhin tyttö on panostanut visuaaliseen puoleen tyylilleen uskollisena. Kaikkia listassa olevia asioita ei taida saada.

 
4-vuotiaan lista on helpompi toteuttaa. Paitsi kynsilakat...

 
Joulupukki tarvitsee ehkä hieman tulkinta-apua 6-vuotiaan listan lukemiseen...
 
 

7 comments:

 1. Onpa hienot kirjeet! Tätä kautta viesti menee Korvatunturille...

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo tiedän ihan varmasti, että joulupukki lukee myös tätä blogia!

   Delete
 2. Voih miten kylmä siellä onkaan! Täällä Suomessa vain satelee vettä eikä pakkasesta ja lumesta ole tietoakaan...

  Odotan mielenkiinnolla juttuasi Kanadan talvimuodista. Itselleni jäi hyvin mieleen eräs kerta kun pakkasta oli n. 30 astetta ja istuin C-trainissa täydessä talvivarustuksessani. Viereeni istahti nuori nainen päällään shortsit ja untuvatakki ja paljaissa jaloissa läpsyt :) Eikä tyttö näyttänyt palelevan yhtään! No, vastaavia talviasuja näkyi aina silloin tällöin, ihmisillä on kai tapana vain piipahtaa ulkona siirtyessään autosta muihin sisätiloihin.

  -minka

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näitä näkyy kyllä :-). Samoin oma tyttäreni on kanadalaistunut niin paljon, että joka aamu pitää olla tiukkana, että laittaa edes pipon ja hanskat.
   Muoti postaus tulee piakkoin!

   Delete
 3. Hei, mietin et puhuuko teidän lapset suomea? Muita kieliä?

  -Katja

  ReplyDelete
  Replies
  1. vanhin tyttö osaa parhaiten, nuorin huonoiten...kotona me puhutaan kyllä pääosin enimmäkseen englantia. Isän kieltä osaavat tervehdyksiä ja yksittäisiä sanoja, mutta mies on alusta asti puhunut melkein vain englantia lapsille. Vanhin tyttö puhui pienempänä myös sujuvasti ruotsia, mutta se on nyt jäänyt. Sitä on vaikea pitää yllä, kun ei sitä mistään kuule.

   Delete
 4. Mie oon Rovaniemeltä kotoisin ja siellä kovat pakkaset on kuivia ja kylmiä. Ei ole ikävä :)

  Odotan mielenkiinnolla postausta "talvimuodista".

  Blogissani on sinulle haaste :)

  ReplyDelete