Saturday, 6 October 2012

Thanksgiving

Kanadassa vietetään tänä viikonloppuna kiitospäivää, ja maanantai on vapaapäivä. Koulusta ja kerhosta on tullut kasapäin kalkkunoita (siis arkarreltuja). Tyypillinen kiitospäivän ateria on siis kalkkuna, perunamuusi ja lisukkeet, karpalohillo ja jälkiruuaksi kurpitsapiirakka. Tätä samaa syödään myös jouluna, miinus kurpitsapiirakka, jota syödään myös halloweenina. Me ei tänä vuonna ostettu kalkkunaa, koska sitä ei nyt tee mieli. Sitä syödään sitten jouluna. Tämä on kyllä kaikkien lakien vastaista ja lapsetkin protestoivat. Mutta ehkä meistäkin joskus vielä tulee kunnon kansalaisia.
 

Nyt on saanut kaivaa takit, hanskat ja hatut kaapeista, sillä aamuisin on ollut jo maassa huurretta. Olen myös pessyt meidän kaikki talvipeitot. Lasten talvivaatteita on taas jäänyt pieniksi, joten uusia on hankittava. Onneksi tällä kertaa vain yhdelle.

Ulkoilu on myös jäänyt vähemmälle, ja nyt on aikaa tehdä asioita kotona. Mm. katsoa telkkaria. Meillä on ollut vain peruskanavasetti pitkän aikaa, mutta uutishullu mies halusi nyt kysyä, kuinka paljon lisää pitäisi maksaa jos saisi jotain uutiskanavia lisää. No, yli-innokas asiakaspalvelija saikin sitten lisättyä kaikki mahdolliset uutiskanavat, mutta maksamme 10 dollaria vähemmän kuin ennen. Tämä siksi, koska poistimme jotain kanavia, joita emme koskaan katso. Mies oli että JEES! Ja minä mielessäni että NOOO! Täällä on nyt kunnon uutisvalvojaiset 24/7. Lohdutukseksi voin sanoa, että saimme myös Food Networkin, jota olen kaivannut. Eli tasapeli (melkein...).


Hyvää viikonloppua!
 
 

2 comments:

  1. Tulin heti vastavierailulle ja pakko sanoa että mä en kestä! Siis jos vaan ymmärtäisit miten kovasti me ollaan mihen kanssa suhteen alusta asti haaveiltu kanadaan muutosta... Voi että! Lievästi sanottuna olen kade. Laitan sut kans heti mun luku listalle :-) missäpäin te asutte? ( meillä ollut lähinnä Ontarion alue haaveissa)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei, me ollaan Albertassa, Calgaryssa. Kyllä meilläkin suunniteltiin tätä muuttoa kauan. Lopulta koko prosessissa meni 5 vuotta ennen kuin tänne päästiin. Ei olla kaduttu ollenkaan, ainut huono puoli on tietysti, että ollaan niin kaukana. Mutta se onkin ainut huono puoli!

      Delete