Tuesday, 16 October 2012

Joulu on jo ovella?

Viikonloppu tuli ja meni... syksy on nyt parhaimmillaan. Huomasin eilen, että meidän vastapäisellä naapurilla oli joulukuusi kaikkine koristeineen pystyssä ikkunan edessä. Siis oikeesti! Onhan siihen jouluun enää vähän yli kaksi kuukautta, mutta eikö siihen kyllästy tässä ajassa? Me laitetaan yleensä joulukuusi vasta silloin, kun koulun joululoma alkaa ja se on myöhään täällä. Myös Irlannissa monilla oli joulukuusi heti joulukuun alusta. Mutta kukin tavallaan...

 4v. sai viime viikolla paikan esikouluun, johon oli odotuslistalla. Kouluun olisi pitänyt ilmoittautua jo viime tammikuussa, mutta silloin meillä oli kaikki suunnitelmat vielä niin auki. Mutta nyt pääsi kouluun, kun joku oli lopettanut. Koulua on ma, ke ja pe 1.30 - 3.30. Esikoulu on täällä vapaaehtoinen ja maksullinen 4-vuotialle. Mutta tuntuu, että kotona hän vain tylsistyy, kun vauva saa kuitenkin enemmän huomiota eikä ole leikkikaveria. Perjantaina oli ensimmäinen kerta ja tyttö tuli kotiin niin iloisena ja onnellisena, että tästä maksaminen ei harmita ollenkaan.

Kävimme viime viikolla myös ensimmäistä kertaa äiti-lapsi ryhmässä. Se oli virkistävää ja mielenkiintoista. En ole aikaisemmin ollut paljon tekemisissä paikallisten äitien kanssa ja näin pääsee hyvin sisälle tälläiseen kotiäitinä olemiseen.

Muuten päivät menevät niin kauheeta vauhtia, ettei meinaa perässä pysyä. Kaiken lisäksi meillä on nyt kaikilla flunssa. Toivottavasti menee pian ohi eikä muutu vakavammaksi.2 comments:

  1. tänään myös täällä maa muuttui valkeaksi...talvirenkaiden vaihtoon siis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. meilläkään ei ole vielä talvirenkaita, pitäisi vaihtaa nyt mutta ulkona on kuulemma liian kylmä siihen työhön...

      Delete