Sunday, 28 October 2012

Nukkumaan

Oletteko koskaan kuullut vauvasta, joka ei nuku päiväunia? No nyt olette. Pian 6kk. täyttävä poika voi hyvällä säkällä nukkua yhteensä 45 min päivässä. Ja tämä aika ei siis ole yhdet päiväunet, vaan poika voi nukkua 10 min aamulla, 30 min päivällä ja 15 min illalla. Ja mitä sitä ehtii tässä ajassa tekemään? Niin, ei mitään.
Poika on todella herkkä äänille ja täällähän ei ole ikinä hiljaista. Tämä olisi hyvä selitys lyhyille unille, mutta se on nyt todistettu vääräksi, sillä tänään olin aivan yksin kotona vauvan kanssa ja ajattelin, että vihdoinkin voin esim. katsoa telkkaria tai lukea aivan rauhassa, kun nyt poika varmasti nukkuu. Mutta ei.
No, voihan sitä tehdä paljonkin kun poika on hereillä, mutta joskus sitä vaan toivoisi että hän nukkuisi.

Terveisin,
nimimerkki "oma aika, mitä se on?"

Yksi melun aiheuttajista harjoittelee balettituntia varten

4 comments:

 1. En ollut kuullut ennen esikoiseni syntymää, ja aika kateellinen olin sitten kaikille kavereille, joiden lapset nukku ihan itsestäänselvyytenä monen tunnin päikyt ja sai joka ikinen päivä lepohetken. Meiän vauva nukku 2-10-kuisena kahet max 30 min unet. Kaikki mahollinen kyllä koitettiin mutta ei ollut vaikutusta, yöunetki oli noin 10 h vaan. Mut ongelma poistu kun saatiin siirrettyä kokonaan yksiin uniin, ja sen jälkeen nukku 3,5-vuotiaaks 2 tuntia päivässä. LUKSUSTA!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haa, kohtalontoveri :-)
   Ei täällä muutenkaan paljon levätä kun on noi 3 muuta, mutta vauva vie voimia ihan erilailla. Kyllä tän kestää, kun tietää että vauva-aika on niin lyhyt kuitenkin ja tästä pitäisi osata nauttia NYT!

   Delete
 2. Voi ei, kuullostaa aika surkealta kyllä kieltämättä. Vähentäkää yöunien määrää? Tai ehkä tuo on vain väliaikaista?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti on väliaikaista! Yöunia ei oikeen voi lyhentää, kun poika nukkuu 9-6.30 ja heräilee kyllä yölläkin pari kertaa. Ihme vauva. Välillä tuntuu, että hän ei malta nukkua ja luulee että jää nukkuessaan kaikesta kivasta paitsi :-) Toivotaan, että myöhemmin saan hänet nukkumaan yhdet kunnot päiväunet päivällä.

   Delete