Saturday, 10 October 2015

Kesän muistelua

Monen kuukauden tauon jälkeen palaan taas blogin puolelle. Tauko ei ollut mitenkään suunniteltu vaan elämä on vain ollut kiireistä. Lisäksi tietokoneen näyttö meni rikki eikä blogia tehnyt mieli puhelimella päivitellä. 
Haluan kuitenkin vielä pitää tätä blogia pystyssä sillä viikot ja kuukaudet vaihtuvat kuin lennossa ja on kiva olla edes jotain merkintöjä tältä ajalta kun lapset ovat pieniä. 

Viimeisin postaus oli toukokuussa joten koko kesä tuli ja meni. Kesällä nautittiin aurinkoisista päivistä, joita tänä kesänä oli paljon. Lisäksi saimme vieraita Suomesta, mikä olikin kesän kohokohta. 

Tiivistän koko kesän tapahtumat tähän kuvien avulla.
Kesäkuussa osallistuimme Calgaryn suomalaisten juhannusjuhlille. Tässä kaupungissa asuvista suomalaisista useimmat ovat jo vanhempia tai toisen polven suomalaisia, mutta on meitä uusia lapsiperheitäkin pari.Heinäkuussa vietettiin Kanadan kansallispäivää. Vietimme päivän Bow Wow -tapahtumassa, jossa alkuperäisasukkaiden eri heimot esittelevät pukujaan ja tanssejaan tanssikilpailussa. 


Rummuttajat.Heinäkuussa kaupungissa oli myös tornadovaroitus. Alla oleva kuva on työpaikan ikkunasta. Aikamoista hysteriaa tornado aiheuttikin ja ihan aiheesta myös. Kyllähän ne ovat vaarallisia. Tämä tornado koski maahan onneksi vasta kaupungin ulkopuolella.


Esikoinen kävi mumminsa kanssa hevosvaelluksella.Teimme myös matkan parin sadan kilometrin päässä olevalle Unescon perintökohteelle. Tältä alueelta on löydetty dinosauruksen luita ja kaivaukset jatkuvat vielä tänäkin päivänä. Aika vaikuttava paikka olikin.

Telttailuelämää.

Alla olevat kuvat ovat Banffista, joka on aina yhtä henkeäsalpaava. Näistä vuorista ei koskaan saa tarpeekseen. 
Elokuussa teimme päiväretken toisenlaisiin maisemiin. Kävimme maatilalla, jossa sai itse kerätä marjoja.
Päivän saalis. Mustat marjat ovat saskatoonin marjoja, suomeksi tämä puu on sanakirjan mukaan nimeltä marjatuomipihlaja. Punaiset ovat hapankirsikoita.


En yleensä ikinä käy kaupungin keskustassa muutakuin töissä, mutta eräänä viikonloppuna teimme sinne retken lasten kanssa. Yllä on Calgary Tower, joka oli aikaisemmin kaupungin korkein rakennus. Nykyään monet pilvenpiirtäjät ovat jättäneet tornin varjoonsa. Keskustassa järjestettiin lapsille konsertti, minkä takia oikeastaan sinne menimmekin.


Nyt ollaan jo syyskuussa, jolloin juhlimme 9-vuotiasta ja 7-vuotiasta syntymäpäiväsankaria. Tein ensimmäistä kertaa itse jäätelökakun, josta tulikin oikein hyvä.


Nyt ollaan jo lokakuussa ja syksy on parhaimmillaan. Seuraavassa postauksessa sitten vähän ajankohtaisempia asioita.

3 comments: