Monday, 16 February 2015

Laskiainen ilman laskua ja marsipaania

Meillä on takana pitkä viikonloppu. Tänään oli Family Day eli yleinen vapaapäivä, mutta koululaiset ovat olleet lomalla torstaista lähtien. Myös meillä oli töistä perjantai vapaa. Eli ihana pitkä viikonloppu, jolloin on saanut levätä ja rentoutua... tai sitten ei. Kuinkahan sitä huomenna jaksaa herätä töihin. On nimittäin ollut aika rankka viikonloppu. Onneksi on kuitenkin ehditty myös tekemään kaikenlaista lasten kanssa, sillä sehän tämän vapaapäivän tarkoitus olikin, viettää aikaa perheen kanssa.

Viime viikolla kolmasluokkalaisella oli koulussa Science Fair, eli kaikkien piti tehdä projekti haluamastaan aiheesta. Tämä sitten esiteltiin koko koululle ja myös halukkaille vanhemmille koulun liikuntasalissa. Esitelmän lisäksi piti olla tehtynä aiheeseen liittyvä koe tai pienoismalli. Meidän tuleva lääkäri valitsi aiheekseen solut. Jokin vähän yksinkertaisempi aihe olisi kyllä kelvannut minulle hieman paremmin, sillä koulussa oletetaan, että vanhemmat kotona auttavat tässä projektissa. Aika paljon on itseltäni tainnut unohtua yläasteen tai lukion biologian tunneilta, ja nämä ovat vasta kolmasluokkalaisia! Aika paljon luotin siis googlen apuun. Pienoismallina teimme värillisestä jellosta solun muotoisen pallon ja karkeista siihen sitten kaikki solun osat. Tämä oli kuulemma ollut muista oppilaista hyvin mielenkiintoista. Ja esitys meni myös hyvin. Mutta onneksi se on nyt ohi.


Perjantain ja lauantain siivosin kotia hullun lailla. Vihdoinkin sain siivottua kaikki vaatekaapit ja sen lisäksi myös keittiön kaapit. Aika monta jätesäkillistä tuli taas pieniä ja rikkinäisiä vaatteita, jotka odottavat nyt kierrätystä. Sunnuntaina meillä oli suunnitelmana viettää laskiaista pulkkamäessä. Harmi vain täällä oli oikein keväistä ja +10 astetta eikä lumesta tietoakaan. Lisäksi pojalle nousi kuume lauantaina, joten siinä oli meidän laskiainen. Laskiaispullia kuitenkin tein vaikka en onnistunut löytämään mistään marsipaania. Ja laskiaispulla ilman marsipaania on pyhäinhäväistys, johon itse kuitenkin pakon edestä jouduin syyllistymään. En kuitenkaan itse pystynyt syömään pullia hillolla, kun se ei vain ole oikein, mutta kyllä se ihan hyvältä maistui vain kermavaahdollakin. Eikä meidän pullat nyt muutenkaan kovin paljon aitoa laskiaispullaa muistuttanut. Maku on kuitenkin tärkein tässäkin asiassa.


Sunnuntai vietettiin sitten sisällä, mikä ei lapsia paljon haitannut. Kerrankin saivat leikkiä koko päivän ilman keskeytyksiä. Ja tyttöjen leikithän voivat kestää monta päivää. Nyt oli meneillään ystävänpäivä, jolloin kaikki yli 50 pientä ukkelia oli tehnyt toisilleen ystävänpäiväkortit. Näitä kortteja tehtiin pari tuntia, koska kaikissa oli pieni runo ja nimi tietenkin. Sitten kortteja jaettiin ja kaikki saivat vielä pistaasipähkinänkuoresta tarjoillun pienen helmen. Leikki jatkui tästä vielä monta tuntia.

Tänään poika oli jo vähän parempi ja kuume oli laskenut. Koska mitään talviurheilua ei voinut ulkona harrastaa, menimme sitten halliin luistelemaan. 


Suurimman osan ajasta poika vietti tässä asennossa, mutta kyllä sitten loppua kohden pysyi jo hyvin pystyssäkin. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua.


Luistelun päätteeksi menimme syömään pannukakkuja amerikkalaiseen Ihop ketjuravintolaan. Lautasesta ei ole kuvaa, koska kaikki ehti mennä parempiin suihin ennen kuin ehdin kaivaa kameran taskusta. Ja tähän loppuu myös tämä raportti "mitä teimme viikonloppuna".

2 comments:

  1. No voi hyvänen aika...monenlaista kivaa ja olette ehtineet. Ja WAU mikä projekti pikku koululaisella! Toivottavasti näen sitä siitä tarkemmin kesällä.... Onko taloa löytynyt?

    ReplyDelete