Sunday, 14 December 2014

Tip Tap Tip Tap...

 Päivät ja viikot menevät ohi niin kauheaa vauhtia, että yhtäkkiä onkin enää 10 päivää jouluun! Olen onnistunut aika hyvin ummistamaan silmäni kaikelta joulutavaralta kaupoissa ja joka paikassa soivilta joululauluilta. Mutta viime viikolla lapsilla oli koulussa ihana ja tunnelmallinen joulukonsertti ja se oli se, joka toi aidon joulun odotuksen myös meille.

Osallistuimme viime viikonloppuna myös ensimmäistä kertaa Calgaryn Suomi-seuran itsenäisyyspäivä- ja joulujuhlaan. En ole oikeastaan koskaan näiden 14 vuoden ulkomailla asumisen aikana kaivannut varta vasten suomalaisia kavereita ja olen huomannut, että pelkkä suomalaisuus ei ole tae siitä, että ihmisen kanssa tulee automaattisesti toimeen, ulkomaillakaan, jos ei ole mitään muuta yhteistä. Pari kuukautta sitten tutustuin kuitenkin monen mutkan kautta sattumalta suomalais-nigerialaiseen perheeseen, joka asuu vain parin korttelin päässä meiltä. Heillä on myös melkein saman ikäinen poika meidän pojan kanssa. Aika sattuma kyllä, että olemme molemmat päätyneet tähän samaan kaupunkiin ja vielä samalle asuinalueelle! No kuitenkin, häneltä kuulin Suomi-seuran järjestämästä lasten suomikerhosta ja olemme myös nyt käyneet siellä pari kertaa. Lapset esittivät joulujuhlissa soihdut sammuu - laulun ja hyvin se sujuu myös meidän lapsilta. Poika oli tästä eniten innoissaan, mutta esityksen alkaessa juoksikin sitten äidin syliin. Monena päivänä tämän jälkeen poika onkin sitten kysynyt, että mennäänkö tänään taas sinne tip tap -paikkaan...(Kuva on lainattu facebook-sivuilta, enkä ole kysynyt lupaa julkaisuun. Poistan kyllä, jos joku haluaa)


Laitoimme myös joulukuusen. Meidän kuusessa ei ikinä ole mitään teemaa, vaan melkein kaikki koristeet ovat lasten vuosien varrella tekemiä. Aika sekametelisopalta se näyttää, mutta kaikilla koristeilla on kyllä tunnearvoa.

Tänään olemme menossa Calgaryn ruotsalaisten järjestämään Lucia-juhlaan. Meille Lucia on ollut aina tärkeä. Esikoinen kävi Ruotsissa asuessamme päiväkotia, ja sieltä on tämä Lucia-perinne jäänyt elämään myös muille lapsille.

Itselläni on myös tänä vuonna pitkä joululoma, vaikka vasta aloitin uudessa työpaikassa. Meidän koko toimisto on kiinni 20.12 - 5.1. mikä ei ole todellakaan tavallista Kanadassa. Tämän edun saa siis vain, kun työskentelee italialaisessa yrityksessä. Muuten italialaisten kanssa työskentely on ollut aika mielenkiintoista, eikä aina kovin positiivisessa merkityksessä. Siitä saisinkin varmaan oman postauksen tehtyä. Mutta siis, olen kotona koko lasten joululoman ajan. Mitään erikoisia suunnitelmia ei vielä ole, mutta jotain pitää varmasti keksiä välipäiville.

6 comments:

 1. Ihana teillä on suomi seura! Olen kade. Ja ihana kuusi, voi vitsi nautihan joulu lomasta!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Sähän voit perustaa oman suomi seuran sinne :) ei täälläkään oo paljon lapsia max 5 ja me...

   Delete
 2. Kivalta kuulostaa! Puhuttiin juuri siitä, että kun siellä ei varmaan näy "suomalaista" tonttuleikkiperinnettä! Nyt sitä sitten teillä oli...ja vielä Luciakin! Mummi on oikein iloinen ! Lomalla voitte viettää talviunta, mukavaa ettei tarvitse herätä joka aamu niin aikaisin ja kiirehtiä töihin. Taas vaan toivon, että paketti ehtii ajoissa perille sinne...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo oli kiva tonttuilla taas pitkästä aikaa!

   Delete
 3. Hyvää Joulunaikaa ja Uutta Vuotta täältä Joulupukin kotimaasta toivoo Jukka ja Sara.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos samoin! Meiltä ei tänä vuonna lähtenyt joulukortteja kun missasin deadlinen...

   Delete