Monday, 21 April 2014

Miksi tykkään pääsiäisestä?


 • Pääsiäistä vietetään aina saman kaavan mukaan. Ensin on pitkäperjantai, jolloin levätään. Lauantaina leivotaan ja illalla mennään pääsiäisyön jumalanpalvelukseen. Sunnuntaiaamuna lapset etsivät piilotettuja munia, minkä jälkeen mennään kirkkoon. Sunnuntaina syödään pääsiäisateria. Maanantaina mennään perinteisesti jonnekin retkelle. 
 • Perinteet tekevät pääsiäisestä "helpon". Ei tarvitse miettiä mitä tekisi ja koska. Joistakin perinteet voivat tuntua tylsiltä, mutta itse tykkään pääsiäisestä juuri näiden perinteiden vuoksi. Ja lapsetkin nauttivat niistä (ainakin vielä).
 • Pääsiäiseen ei liity niin paljon paineita kuin esim. jouluun. Vaikka en jouluakaan yleensä niin paljon stressaa on pääsiäinen kuitenkin paljon rennompi.
 • Suklaamunat. Tähän ei varmasti tarvitse perusteluita.
 • Siskon syntymäpäivät. Vaikka en niitä nyt konkreettisesti pääse viettämäänkään on pääsiäinen siskon juhla.
 • Kevät. Pääsiäinen on ainakin täällä kevään ensimmäinen pitkä viikonloppu, jolloin lumi on melkein kokonaan sulanut. Niin tänäkin vuonna. (Tosin perjantaina satoi vielä lunta, mutta se onneksi suli pois.)

Kävelyretki aurinkoisessa kevätsäässä. Voiko parempaa ollakaan!


Sillan päällä ja sillan alla.


Joen rannalla. Hetki näiden kuvien jälkeen poika oli vedessä polvia myöten. Onneksi olimme jo muutenkin pian lähdössä kotiin.

4 comments:

 1. ihania kuvia! Meijän neiti ei oikein vielä perustanut munien etsimisestä , mutta kyllä perinteet on kivoja ja kyllä itse ainakin arvostaa ja muista oman lapsuudenkin perinteitä ja niitä on kiva jatkaa omallakin perheellä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näinhän se on! Ei meilläkään poika oikein innostunut, mutta juoksi kyllä tyttöjen perässä. Ensi vuonna sitten!

   Delete
  2. Inkku laitatko mulle sähköpostia manninenjenni1@gmail.com ;)

   Delete
 2. Kiva että lumi suli pois! Nyt vaan kevättä ja lämmintä kaikille!

  ReplyDelete