Monday 23 December 2013

Joulu kultainen...

Perjantaina alkoi joululoma. Kaksi viimeistä viikkoa on ollut todella kiireisiä. Meillä oli kolmet eri koulun joulujuhlat, esikoisen orkesterin konsertti sekä kolme eri tanssinäytöstä. Tämän lisäksi töissä oli todella kiire, kun vuoden tilikatsauksen piti olla valmis ennen lomaa. Kaiken lisäksi olin myös pari päivää viime viikolla kipeänä. Joten jouluvalmistelut ovat jääneet aika vähille.
Mutta onneksi sain eilen oikein luksuspäivän, kun mies lähti kaikkien lasten kanssa pois koko päiväksi ja pääsin ostoksille aivan yksin (vain pienten lasten äidit ymmärtävät tätä luksusta...). Sain ostettua kaikki lahjat ja koko viikon ruuat. Sellaiseen "kuuntelen joululauluja vilttiin käpertyen kuumaa glögiä juoden" -hetkeen ei ollut aikaa. Muuten, meidän Ikeassa ei tänä vuonna ollut glögiä, mikä pettymys...

Tänä aamuna kävimme vielä maatilan myymälästä ostamassa kalkkunan. Sitten leivoimme pipareita ja taatelikakkua. Illalla katsoimme vielä joka joulun pakollisen elokuvan, eli Polar Expressin. Nyt saa joulu tulla...



Pojan pipareiden leipominen oli luovaa toimintaa. Muotit eivät olleet kivoja, vaan hän kauan ja keskittyneesti teki taikinasta pieniä ja vähän isompiakin palloja. Osa meni suuhun. Lopulta hän tunki kaiken jäljellä olevan taikinan yhden muotin sisään. Ehkä ensi vuonna tämäkin sujuu sitten paremmin.

Tätä kirjoittaessa Suomessa on jo jouluaaton aamu. Meillä joulua vietetään kunnolla vasta keskiviikkona, mutta Suomen joulu on ajatuksissa varmasti koko huomisen päivän. Toivottavasti teillä kaikilla on oikein rauhallinen ja hyvä joulu!


No comments:

Post a Comment