Sunday, 13 October 2013

Ihana, ihana syksy

Joka vuosi sen unohtaa kuinka ihana syksy onkaan. Ruska-aika Kanadassa on aivan mahtava, ja yritän nauttia siitä niin kauan kuin sitä vain kestää.

Tänä vuonna ei ollut leutoa syksyä, vaan piti siirtyä teepaidoista suoraan toppatakkiin. Perjantaina maa oli aamulla jo valkoinen.


Tänä viikonloppuna on Thanksgiving, ja maanantaina on yleinen vapaapäivä. Huomenna aiomme paistaa kalkkunan, vaikka se oikea päivä olisi ehkä ollut tänään? Olen yrittänyt kysellä koska se kalkkuna pitäisi syödä, ja jotkut syövät sunnuntaina ja jotkut maanantaina joten ota siitä nyt selvää... 
Yritämme viettää myös kanadalaisia juhlia, kun kerran täällä asumme. Ja lapsille se on tärkeää, koulussa kuitenkin puhutaan aiheesta ja askarrellaan Thanksgiving-kalkkunoita. Meillä mies saa hoitaa kalkkunan paiston. Kerran olen yrittänyt, ja siitä tuli kuivaa. Vaikka ehkä tässäkin asiassa harjoitus tekee mestarin...


Kuvat ovat varhaisillan kävelylenkiltä. Tänään nukuin pari tuntia päiväunia pojan kanssa, ja esikoinen oli sillä välin tehnyt kurpitsajuustokakun. Sitä päästään myös huomenna maistamaan.


1 comment:

  1. Täällä myös syksy on ollut epätavallisen kirkas ja sateeton. Värit hehkuvat päivä päivältä voimakkaammin. Vaahteranlehdet ovat ehjiä ja puhtaita, ei mustia pilkkuja täynnä niinkuin monena vuonna. Yöt ovat kylmiä ja tänään laitan talvirenkaat kun huomenna lähdemme ajelemaan kohti pohjoista. Syksy on sinun vuodenaikasi, muista vieläkin päivän jolloin synnyit, sinisen taivaan ja kauniit värit...Hauskoja leikkejä teille sinne ja hyvää kiitospäivää!

    ReplyDelete