Friday, 21 June 2013

Sataa sataa...

Ja satoi kolme päivää ja yötä.
Nyt koko kaupunki on julistettu hätätilaan ja yli 100 000 ihmistä on evakoitu kodeistaan, useat vain 20 minuutin varoitusajalla. Koko keskikaupunki ja monet joen varrella olevat asuinalueet ovat tulvan alla. Kaikki kaupungin koulut ovat tänään kiinni.

Itse menin aamulla töihin, mutta meidät käskettiin lähtemään takaisin kotiin koska ei ole varma pääsemmekö myöhemmin lähtemään, monet tiet ovat suljettu.
Meidän asuinalue on onneksi kuiva eikä täällä ole mitään hätää. Vesijohtovettä pitää kuitenkin käyttää vain pakollisiin tarpeisiin.

Tälläisiä maisemia oli tänä aamuna 10 minuutin päässä meiltä:Sunnuntaina veden pitäisi alkaa laskemaan....täksi päiväksi ja huomiseksi on vielä luvattu sadetta.


Hyvää juhannusta kuitenkin kaikille! Täällä sitä ei nyt pahemmin vietetä.

3 comments:

 1. kävitkin mielessä että olettehan säästyneet tuhoilta?!!? Kyllä tuhot on ihan järkyttäviä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. kyllä! ja se on vaikea käsittää, että me eletään täällä melkein normaalia elämää ja 10 km päässä ihmiset kärsivät, nyt on jo 2 kuollutkin...

   Delete
 2. Voi hurja! Euroopassakin on ollut aivan ennätysmäisiä tulvia, Saksassa ja Puolassa ja Suomessakin Tampereella esim. mutta nuo kuvat näyttävät hurjilta. Teidän asuinalue on vähän korkemmalla onneksi.
  Mutta me lähetämme täältä kuitenkn juhannusterveiset, tänään mennään huvilalle sukulaisia tapaamaan.Viime yönä oli "aurinkoinen" yötön yö, lempeän lämmin.

  ReplyDelete