Monday 24 June 2013

Aftermath

Tässä tulee vähän päivitystä kaiken kaaoksen keskeltä. Kuvat lainattu täältä.

View looking down on city from Scotsman's Hill.

The Saddledome, home of the NHL’s Calgary Flames, is surrounded by water in downtown Calgary, Alta., Sunday, June 23, 2013.

A look at the surging Elbow River near Sandy Beach on Friday.

Keskusta on vielä suljettuna ainakin keskiviikkoon asti. Siellä syntyneet tuhot ovat miljoonaluokkaa, tai paremminkin sanottuna biljoona. Nyt pitää rakentaa uudet tiet, junaradat ja sillat. Puhumattakaan ihmisten taloista, joista monet vaativat perusteellisen korjauksen.

Black Diamond flooding

Aerial photos of Highway 40.

Aerial photos of Highway 40.

Calgary & area flooding

Vesi ei ole vieläkään laskenut joillakin alueilla vaikka useimmat asukkaat ovatkin päässet jo katsomaan talojansa. Tällä hetkellä evakointikeskuksissa on vielä noin 800 ihmistä.

Calgary & area flooding
Before and after: The Kinsmen Playground at the Calgary Zoo. The Calgary Zoo posted the photo on the right on their Facebook page Monday.
Eläintarhan leikkikenttä ennen ja jälkeen. Eläintarhan eläimet oli kaikki saatu turvaan. Siinä oli kyllä ollut varmasti kauhea työ! Vain pari kalaa ja lintua oli kuollut.
Before and after: Macleod Trail underpass. The one on the left is from Google Maps. The one on the right was taken late Sunday morning.
Toinen ennen ja jälkeen kuva.


Keskusta näyttää aivan sotarintamalta. Suljettujen teiden edessä on sotilaiden check-point ja autioilla kaduilla ajaa sotilaita panssariautoissa.

Calgary & area flooding

Kaikki koulut ovat kiinni torstaihin asti. Torstaiaamuna lapset käyvät hakemassa vain todistukset ja sitten alkaakin kesäloma. Syy miksi koulut ovat kiinni näin pitkään on siinä, että ei haluta lisää ihmisiä teille aamuisin. Ruuhkat ovat nyt jo valtavat, sillä useimmat tiet ovat suljettuja.

Kaikesta tuhosta huolimatta voimme olla kiitollisia siitä, että ihmisuhreilta on vältytty. Ainoat kuolemat tapahtuivat meiltä etelään High Riverissä, ja nekin vain siksi, että ihmiset eivät noudattaneet evakointimääräystä. Kaupunki on hoitanut koko tilanteen todella hyvin, varsinkin mayor (pormestari) on ollut tilanteen tasalla. Jos ihmisiä ei olisi evakoitu ajoissa olisi uhreja varmasti tullut.

Volunteers wait at McMahon Stadium before heading out to various flood damaged areas to help clean up on Monday, June 24, 2013.

Tänään keskikaupungille meni 600 vapaaehtoisen joukko, joka alkoi siivoamaan jälkiä. Ja tälläinen henki täällä on ollut koko ajan, toisia autetaan hädässä ja kaikki ovat halukkaita tekemään osansa, jotta kaupunki saadaan nopeasti takaisin entiselleen. Siinä voi kyllä mennä monta kuukautta.


No comments:

Post a Comment