Friday, 17 May 2013

Victoria Day

Täällä on maanantaina yleinen vapaapäivä.
Victoria Day on joka vuosi toukokuun 24. päivää edeltävä maanantai. Tästä vapaapäivästä voimme kiittää Englannin kuningatar Victoriaa, joka kuoli vuonna 1901. Toukokuun 24. päivä oli nimittäin hänen syntymäpäivänsä, joka on siis hänen kuolemastaan lähtien ollut yleinen vapaapäivä Kanadassa. Olihan hän myös Kanadan hallitsija tuohon aikaan. Täytyy myöntää, että en itse tiennyt tätä ennen tänne muuttoa. Muutenkin Kanadan historia on jäänyt minulla vähän pimentoon. En edes muista, että olisimme koulussa historian tunneilla opiskelleet Kanadan historiaa (tai se ei ole vain jostain syystä jäänyt mieleen :-).

Tätä vapaapäivää ei kuitenkaan vietetä kuningatarta muistellen, vaan koko kaupunki autioituu ja perjantai-iltapäivällä kaupungista poispäin lähtevät tiet ovat täynnä matkailuautoja ja asuntovaunuja. Viikonlopun sana on Camping! Tätä vapaapäivää voi siis melkein verrata Suomen juhannukseen. Vaikka kanadalaiset ovat muulloinkin kovia ulkoilmaihmisiä, on tämä viikonloppu aivan erityinen, sillä se on vuoden ensimmäinen loma, jolloin säiden puolesta voi leireillä. (Vaikka koko viikonlopuksi on luvattu sadetta se ei menoa haittaa, kun varusteet on kunnossa).

Me emme ole ahtautumassa muiden sadan tai tuhannen kanssa leirintäalueelle, vaan otamme rauhallisesti kotona. Ehkä sitten kun poika on vähän isompi. Pitää se ainakin kerran elämässä kokea.


2 comments:

  1. kannattaa muutenki mieluummin mennä vasta Canada day vkl ku May long on aina kuitenki tosi kylymä :D meki ollaan vaan kotona ja oon kyllä tosi vannoutunut camping vihaaja! ja todellaki liian pienet lapset eikä oo camperiä :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. joo, ei meillekään kyllä ikinä hankita asuntovaunua :)

      Delete