Wednesday, 10 July 2013

Happy Stampeding!

Heinäkuun alussa koko kaupunki muuttuu 10 päivän ajaksi villiksi länneksi... tai niin ainakin voisi luulla, sillä joka toisella on jalassa cowboy-bootsit ja päässä cowboy-hattu. Ja siis, kukaan ei ajattelekaan näyttävänsä nololta vaan kyseessä on Calgaryn ylpeydenaihe, Stampede. Viime vuonna vietettiin Stampeden 100. juhlavuotta, joten perinne on jokaisen aidon calgarylaisen veressä. Stampeden sanotaan olevan nykyään maailman suurin ulkoilmatapahtuma. Historiasta kiinnostuneet voivat lukea lisää täältä.Stampede alkaa monta tuntia kestävällä paraatilla kaupungin läpi. Tänä vuonna paraati sai aivan erityisen merkityksen, sillä kaupunkia ja Stampeden aluetta oli tulvan jälkeen kunnostettu 24 tuntia päivässä. Tänä vuonna paraatin marsalkka oli astronautti Chris Hadfield. Kaksi vuotta sitten paraatissa oli mukana William ja Kate, joista näin vilauksen auton ikkunan läpi :)

Stampeden alueella on huvipuisto, ruokakojuja ja kaikkea muuta mahdollista, itse Stampeden kentällä on rodeo ja wagon-kilpailuja, eli hevosen perässä vedetään pieniä kärryjä. Joka päivä on myös konsertteja, suurin esiintyjä on tänä vuonna Nelly. Carly Rae Jepsen joutui perumaan konserttinsa, sillä konserttiareenaa ei saatu korjattua tulvan aiheuttavilta vahingoilta ajoissa. Ensi viikolla areenalla olisi pitänyt olla myös Bruno Marsin konsertti ja sekin jouduttiin perumaan.

Mutta tapahtumat eivät rajoitu ainoastaan tälle alueelle, vaan jokainen kaupunginasukas voi halutessaan käydä ilmaisella Stampede-aamiaisella, joita järjestetään ympäri kaupunkia. Poika oli tänä aamuna hoitopaikkansa kanssa yhdellä. Myös meillä oli töissä Stampede breakfast, johon kuuluu pannukakkuja, makkaroita ja hashbrown (perunaa).Joten jos tulet Calgaryyn Stampeden aikana, älä pelästy, ei täällä aina ihmiset kulje cowboy-vaatteissa :) YEE-HAW!

No comments:

Post a Comment