Friday, 25 January 2013

Koukussa

En katso telkkaria juuri ollenkaan. Siihen ei yksinkertaisesti ole aikaa, ja kun sitä aikaa olisi niin sitten mies katsoo omia ohjelmiaan (lue: CNN tai muita uutiskanavia). Tai sitten menen mielummin nukkumaan.

En ole siis oikein päässyt kanadalaiseen tv-tarjontaan kiinni. Tai no, amerikkalaisia kanavia meillä on kyllä suurin osa. American Idolsia ja the Voicea seurasin viime kauden, mutta tällä kaudella Idolsin ärsytyskynnys on liian korkea. En siis vain voi kestää erästä pinkkitukkaista naishenkilöä tuomaristossa, joten en pystynyt katsomaan avausjaksoa pidemmälle. Olen siis aivan out kaikista uusista sarjoista.

Olen nyt kuitenkin äitiysloman aikana jäänyt koukkuun suomalaisiin ohjelmiin netissä. Kätevää, kun ohjelmia voi katsoa silloin, kun itsellä on aikaa ja jos ei ehdi katsomaan loppuun, niin voi aina jatkaa siitä kohdasta mihin jäi. Koska vain pieni osa ohjelmista näkyy ulkomailla, niin on katsottava mitä pystyy. Olen ihmetellyt, kuinka nämä "tekijänoikeuslait" oikein toimivat, sillä jostain ohjelmista voi näkyä ensimmäinen kausi ulkomailla, mutta sitten toista kautta ei näytetäkään. Ymmärrän kyllä, että se johtuu ohjelmassa olevasta musiikista, mutta esim. Dancen ensimmäisen kausi näkyi ulkomailla, ja siinä oli paljon musiikkia. Tällä hetkellä seuraan kahta ohjelmaa, joissa on molemmissa todella paljon eri musiikkia. (Satuhäät ja Iholla, todella korkealaatuista viihdettä :). Eli mikäköhän sen määrää, mitkä ohjelmat näkyvät ulkomailla? Jos joku viisaampi tietää vastauksen niin olisi mielenkiintoista kuulla?

Asiasta toiseen...katselin esikoisen kanssa satuhäitä, ja hän kummasteli, miksi ihmiset eivät ole iloisia vaikka ovat häissä. Samoin joulun alla kuuntelin suomalaisia joululauluja ja lapset ihmettelivät miksi kaikki laulut ovat niin surullisia vaikka joulu on iloinen asia. Näin ne kulttuurierot tulevat parhaiten esille.


 Bussissa otettu kuva. Mainoksessa lukee: mitä saat 5000 dollarilla? -käytetyn auton, -käsirahan asuntoon, -sakon siitä, kun häiritset bussikuskia työssään tai ajat bussia ilman lupaa. Onneksi ei ole tullut mieleen tehdä mitään tälläistä, mutta käytetty auto on ostettu, joten ei tarvitse tätä bussia enää käyttää!

2 comments:

  1. Samaa olen ihmetellyt kun suomalaisia sarjoja olen katsonut netistä. Yksi lemppareistani oli kadonneen jäljillä, ekan kauden katsoin täällä netin kautta. toinen kausi ei näkynyt ja maikkarin asiakaspalvelusta vastattiin juuri vedoten noihin tekijänoikeuslakeihin. Sitä en tiedä että mikä siinä muuttui eka ja toka kauden välillä. harmittaa ettei hyvää sarjaa näe, siitä ohjemasta Usan versio oli ihan huono.

    ReplyDelete
    Replies
    1. muistan ton ohjelman kanssa ja se oli mielenkiintoinen! Tuntuu kyllä aika oudolta koko juttu!

      Delete